Novosti Sport Događanja

Trolist Kovačić, Čunčić i Čolić prva pojačanja Udarnika

12.07.2017. / Sportska redakcija

Uprava Udarnika itekako je bila aktivna posljednjih tjedana. Nakon osvajanja naslova prvaka Međužupanijske nogometne lige i ulaska u 3. HNL nastavilo se s daljnjim osnaživanjem kluba na svim razinama.

Osim što sportski direktor Darko Janječić Žica radi na igračkom osnaženju momčadi, proteklih tjedana dogodile su se i značajne promjene u Omladinskoj školi te u Upravi koja je jača za Sašu Markulina i Zlatka Šoštarca, koji bi kako nam je rečeno u klubu trebali biti pravo osvježenje.

U Omladinskoj školi dogodila se pak promjena u vodstvu gdje je Josipa Mučnjaka zamijenio bivši igrač i trener Udarnika, Senad Harambašić.

-U njega imamo potpuno povjerenje i sigurni smo da će ovaj odlični stručnjak dići nivo naše škole za još koju stepenicu više i da će ona biti na ponos cijelog Kurilovca. Isto tako koristim ovu priliku kako bih se zahvalio dosadašnjem voditelju škole Josipu Mučnjaku na sveukupnom dosadašnjem radu- započeo je razgovor sportski direktor Janječić.

Igračke promjene

No, najviše se pozornosti posljednjih dana ipak posvećuje seniorskoj momčadi koju od jeseni očekuje nastup u 3. HNL- Zapad. Vizija Udarnika po tom je pitanju jasna; ne žele u ligi plesati samo jedno ljeto, već im je želja biti stabilnim trećeligašem. Od prošlogodišnje šampionske momčadi u kadru više nema Mateja Skrbina, Josipa Grdenića, Karla Stojića, Hrvoja Šimića, Damira Milanovića, Tonija Maričevića, Gorana Petkovića i Tihomira Feljana.

Što se pojačanja tiče agilni i vrijedni sportski direktor Janječić za sada je dogovori dolaske Jurice Kovačića, Mislava Čunčića, Ivana Čolića, Armina Abazija, Marijana Grdenića i vratara Petra Klenovića, a u Kurilovec su se vratili i Ivan Landeka te Vjeko Lučić.

-Bitno nam je da je prošlogodišnji kostur momčadi ostao na okupu. No, isto tako ovo još uvijek nije konačan popis igrača jer još uvijek pregovaramo s našim bivšim igračem Filipom Dianeževićem. Uz to, tražimo i jednog vrsnog napadača, a isto tako nadamo se da će nam naši susjedi i prijatelji iz HNK Gorice ustupiti dvojicu mladih igrača na posudbu. Za to postoji obećanje predsjednika Črnka- priča nam Janječić.

Pripreme počinju u ponedjeljak

Prvo okupljanje trener Damir Biškup kojem će u novoj sezoni pomagati dosadašnji predstavnik kluba Jurica Šimir zakazano je za sljedeći ponedjeljak 17. srpnja u 18 sati na sportskim terenima u Kurilovcu gdje će se obaviti i cjelokupne pripreme.

Podijeli