Novosti Sport Događanja

Turneja radosti dolazi u Veliku Goricu

11.04.2018. / Redakcija

Nakon uspješno odigranog Coca-Cola Cupa u našem gradu će se održati još jedna sportska manifestacija u organizaciji Sportskih igara mladih- Turneja radosti.

Riječ je o natjecanju u graničaru i atletici (trčanje na 60 metara) na koje se mogu prijaviti dvije dobne kategorije djece; oni rođeni 2009. godine i mlađi te oni rođeni 2007. godine i mlađi, a održat će se u petak, kod Pučkog otvorenog učilišta, s početkom u 11 sati. 

Program će započeti zajedničkim paljenjem plamena Turneje radosti koji će zapaliti predstavnici Grada Velike Gorice i Plazma Sportskih Igara mladih.

Prema pravilima, u jednoj ekipi graničara može nastupati 9 igrača (8+1) s time da ekipa mora biti mješovita, što znači da je sastavljena od dječaka i djevojčica. Pritom je nužno da u ekipi budu minimalno tri dječaka i djevojčice.

Što se tiče atletike, utrka na 60 metara trči se individualno i u muškoj i u ženskoj konkurenciji.

Pobjednici u graničaru i atletici (30-ak djece sa voditeljima) koji bi nastupali na Turneji radosti direktno se kvalificiraju na Državnu završnicu koja će se održati u Savudriji u Kampu Veli Jože u periodu od 18. do 26. lipnja.

-Malo smo pokušali koordinirati u našim osnovnim školama da omogućimo djeci da sudjeluju jer je to radni dan i ta djeca su vezana uz roditelje i njihove mogućnosti. Stoga će se taj event održati u suorganizaciji s učiteljima i školama kako bismo omogućili što većem broju djece da sudjeluje. Ne samo kao iskustvo i promocija sporta nego i mogućnost odlaska na more gdje su djeca četiri dana u potpunosti lišena svih troškova i mnoga djeca na taj način imaju jedinu priliku da odu na more. I to je jedna dodatna težina cijelom projektu- otkrio nam je organizator Boris Konjević, inače voditelj i Coca- Cola Cupa za Zagrebačku županiju.

'Turneja radosti 2018' službeno je započela u utorak paljenjem plamena i natjecanjem u Puli odakle svoj put nastavlja po središnjim trgovima gradova diljem Hrvatske u kojima će se održavati javne manifestacije u sklopu Sportskih igara mladih.

U naš grad Turneja se vraća nakon dugih osam godina izbivanja tijekom kojih, kako doznajemo, nije bilo adekvatne logističke podrške kako bi se ta sportska manifestacija uspješno odradila.

Na Turneji će se osim sporta provoditi i zajednička preventivna akcija s MUP-om pod nazivom "Zajedno možemo više" te postoji mogućnost da će cijelom događaju nazočiti i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Ove godine Turneja radosti održat će se u ukupno 18 hrvatskih gradova među kojima su Pula, Opatija, Krk, Velika Gorica, Bjelovar, Osijek, Vinkovci, Topusko, Križevci, Koprivnica, Slavonski Brod, Zadar, Đurđevac, Sisak, Zagreb, Daruvar, Prelog te Novi Vinodolski, a kako kažu organizatori, Turneja se organizira tamo gdje postoji najveći interes lokalne zajednice i gdje postoji logistika da se cijela priča realizira.

Foto: Sportske igre mladih

Podijeli