Novosti Sport Događanja

Turneja radosti nadmašila sva očekivanja

16.04.2018. / Redakcija

Velika Gorica je prošloga petka bila domaćin Turneje radosti Plazma Sportskih igara mladosti koja je naišla na ogroman odaziv školaraca i njihovih učitelja i učiteljica pa su brojkom okupljenih ostali iznenađeni čak i sami organizatori.

Naime, Turneja je na prostoru oko Pučkog otvorenog učilišta okupila više od 400 osnovnoškolaca koji su se od jutarnjih sati natjecali u graničaru i trčanju na 60 metara, što je dvostruko veća brojka od očekivane.

Zahvaljujući ovom velikom sportsko-edukativnom događaju o kojemu smo pisali OVDJE, 38 Velikogoričana, osnovnoškolaca koji su se natjecali na Turneji sa svojim pratnjama, izborilo je završnicu natjecanja te su im time omogućena četiri dana besplatnog ljetovanja u sklopu finala koje će se krajem lipnja održati u Savudriji.

Turnejom i natjecanjem organizatori su iznimno zadovoljni jer, kako kažu, toliki odaziv nisu niti u ludilu očekivali, za što su posebno zahvalni učiteljima i učiteljicama djece.

-Najzaslužniji za ovo su upravo učitelji odnosno učiteljice koje su se organizirale i omogućile djeci da prisustvuju tom događaju jer je to bio radni dan. To je pokazatelj da učitelji hoće, oni su izdvojili svoje vrijeme. Postojao je i problem oko prijevoza i organizacije nastave, sve to je bilo potrebno koordinirati s roditeljima i dan ranije najaviti- rekao nam je koordinator Turneje u Velikoj Gorici, Boris Konjević.

Također je izrazio veliku zahvalnost dječjem vrtiću Ciciban te Montessori grupi koji su s mališanima sudjelovali u manifestaciji te je otvorili s našim poznatim atletičarom Dinom Bošnjakom pa su, kako kaže, bili prave zvjezdice koje su uljepšale cijeli događaj.

Jedinstvena sportska manifestacija

Ono što ovu sportsku manifestaciju razlikuje od brojnih drugih koje se održavaju na svakodnevnoj razini jest činjenica da je to jedan od rijetkih evenata kojima su u fokusu isključivo djeca te je organiziran samo zbog djece.

Iako je nagrada od četiri dana ljetovanja u Savudriji na završnici prvenstva izrazito vrijedna i nju organizatori stavljaju u drugi plan.

-Najvrjedniji su osmijesi te djece taj dan, njihova iskustva koja su neponovljiva, njihove suze kojih je bilo, ali to je jednostavno jedno od iskustava i prilika da se uče sportu odnosno životu. Sport je preslika života. Imamo red radosti, red suza, emocija, ali sve u svemu učimo ih i odgajamo ih za život kroz sport. To je možda jedna od najvećih vrijednosti sporta, taj odgojni karakter- istaknuo je Konjević.

Pritom je na sudjelovanju zahvalio i Crvenom križu, MUP-u, Dini Bošnjaku, gradu Velikoj Gorici na ustupanju javnog prostora te Sportskim igrama mladih koje su naš grad prepoznali i uvrstili među dvadesetak destinacija odigravanja Turneje. Veliko hvala poručio je i osnovnoj školi Eugena Kumičića te Clubu 100 na svesrdnoj logističkoj pomoći i suradnji.

Utrku trčalo više od 300 djece

Ono što posebno fascinira je podatak da se za utrku na 60 metara prijavilo puno više od očekivanog broja djece. Naime, organizatori su očekivali prijavu 40-50 djece no umjesto toga prijavilo se gotovo 300 osnovnoškolaca.

Iako je prvotno dogovoreno da se djeca natječu isključivo u disciplini graničara ili atletike, organizatori su svim zainteresiranim klincima pružili priliku da se okušaju u obje discipline što je bio ogroman organizacijski zadatak. Tako se utrka trčala 30-ak puta kako bi sva djeca uspjela sudjelovati.

S obzirom na sve navedeno i na iskazano zadovoljstvo svih strana koje su sudjelovale u ovom velikom sportskom događaju možemo biti sigurni da će se Turneja radosti u naš grad vratiti i iduće godine te da će okupiti još veći broj školaraca.

Galerija slika

Turneja radosti nadmašila sva očekivanja Turneja radosti nadmašila sva očekivanja Turneja radosti nadmašila sva očekivanja Turneja radosti nadmašila sva očekivanja Turneja radosti nadmašila sva očekivanja Turneja radosti nadmašila sva očekivanja Turneja radosti nadmašila sva očekivanja Turneja radosti nadmašila sva očekivanja Turneja radosti nadmašila sva očekivanja Turneja radosti nadmašila sva očekivanja Turneja radosti nadmašila sva očekivanja Turneja radosti nadmašila sva očekivanja

Podijeli