Novosti Sport Događanja

Turopoljac zasluženo slavio protiv Sloge iz Križa

14.10.2019. / Petar Brnada

Nakon nekoliko loših rezultata, Turopoljac se uspio vratiti na pravi put, te ostvariti pobjedu u susretu sa konkurentom na ljestvici.

Tijekom cijele utakmice moglo se vidjeti da su domaći igrači kvalitetniji, a prema broju prilika na utakmici, pobjeda je mogla biti i izraženija. No, gosti su na početku mogli zakomplicirati situaciju da je kod rezultata 0:0 gostujući napadač Magdić bolje i smirenije reagirao u dvije situacije.

Prije vodstva domaći igrači su najveću šansu propustili u 22. minuti kada je u kaznenom prostoru srušen Lučić. Odgovornost je preuzeo Milatović koji slabo puca i njegov udarac brani Tičak. Imao je gostujući vratar još nekoliko izvrsnih intervencija prije vodstva Turopoljca, ali u 30. minuti nije mogao ništa. Sesar je sam izašao pred golmana kojeg matira prizemnim udarcem. Par minuta nakon toga Turopoljac podebljava vodstvo preko Lučića koji dobiva loptu unutar kaznenog prostora, varkom se oslobađa igrača i sjajno pogađa desne rašlje vratara. Zasigurno, bio je to najljepši potez na utakmici. S tim rezultatom otišlo se na odmor.

Drugo poluvrijeme što se tiče igre, gotovo ista slika prvog. Gosti dosta skromni, a domaći bolje kombiniraju, pogotovo trokut Milatović – Sesar – Šestok. Unatoč tome, u redovima Turopoljca je u nekim trenucima vladao nemir, pogotovo kod trenera Horvata. Razlog tome zasigurno nije ova utakmica, nego prethodne u kojima su znali prokockati sve u posljednjih desetak minuta utakmice. Lakše se disalo od 76. minute kada je Milatović prohujao po lijevoj strani, vratio povratnu loptu koju realizira Filep za vodstvo 3:0. U drugom poluvremenu domaći nogometaši su još dva puta uzdrmali vratnicu, no nisu imali sreće da zabiju i više.

Ovom pobjedom Turopoljac se popeo na 12. poziciju prvenstvene ljestvice, no samo ga tri boda dijeli do posljednje. Kako bi uplovili u mirne vode, pobjeđivati moraju u kontinuitetu, pogotovo izravne konkurente. Slijede im utakmice s dva turopoljska kluba, prvo gostuju u Mičevcu kod Klasa, a nakon toga dočekuju Lomnicu. 

Podijeli