Novosti Sport Događanja

Turopoljska liga trčanja u svom 17. izdanju

20.03.2018. / Damir Žbulj

U organizaciji Maraton kluba Velika Gorica od 27. ožujka kreće 17. izdanje 'Kros lige Velike Gorice' na pisti ZTZ-a, od ove godine pod novim imenom Turopoljska liga trčanja.

Liga je pokrenuta u cilju propagiranja atletskog sporta u turopoljskom kraju, a već tradicionalno počinje prvog utorka nakon Turopoljske trke, koja će se održati u subotu 24. ožujka.

Turopoljska liga trčanja će u svom 17. izdanju biti podijeljena na dva dijela, proljetni i jesenski. U proljetnom dijelu bit će 15 kola, od čega će osam biti potrebno za plasman, dok će u jesenskom biti deset kola, šest će ih biti potrebno za plasman.

Trči se u pet kategorija u muškoj i ženskoj konkurenciji. Dječja staza (0,5 km – četvrtina kruga po pisti ZTC-a), juniorska (1,8 km – pola kruga po pisti ZTC-a), kratka staza (3,8 km – jedan krug po pisti ZTC-a), brzo hodanje (3,6 km – jedan krug po pisti ZTC-a) te duga staza (7,6 km – dva kruga po pisti ZTC-a).

Od prvog do četvrtog mjesta u svakoj kategoriji dobiva se 100, 95, 92 i 90 bodova, dok će svako mjesto niže dobiti po jedan bod manje. Predviđene su i skromne nagrade, pehari za prva tri mjesta u svakoj kategoriji na kraju natjecanja te diplome za sve sudionike Turopoljske lige trčanja.

Proljetni dio Turopoljske lige trčanja završava 3. srpnja, dok će jesenski dio započeti 21. kolovoza. Posljednje kolo na rasporedu je 23. listopada.

Novo izdanje Turopoljske trke održat će se u subotu 24. ožujka, s početkom u 9.30 sati, u samom centru Velike Gorice ispred Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica.

U sklopu 26. Turopoljske trke organizirano je šest različitih utrka, promotivna utrka osoba s invaliditetom u kolicima i zainteresiranih građana polumaraton, 2. Turopoljska vatrogasna trka, 'Turopoljska petica' - utrka građana, utrka sportaša grada Velike Gorice, učenička utrka osnovnoškolaca i mladih vatrogasaca.

 

(Foto: Maraton klub Velika Gorica) 

 

 

Podijeli