°C 19

Turopoljska liga trčanja završena uz rušenje svih rekorda!

31.10.2018.

Petar Brnada

Natjecatelji i sudionici 17. po redu Turopoljske lige trčanja jučer su trčali posljednje kolo ove sezone.

Zadnje kolo također je označilo i službeni završetak natjecateljske sezone za Maraton klub Velika Gorica te su proglašeni pobjednici po svim kategorijama, a svakako treba istaknuti i podatak da su srušeni svi rekordi od kad se Liga održava u ovom formatu.

Kada je riječ o najmlađima, na utrkama od 1 km, pobjedu su uzela djeca iz obitelji Pečnik – Marta kod djevojčica, a Dorian kod dječaka.

Na srednje dugoj distanci od 3,8 km ukupnu je pobjedu kod žena odnijela Anita Sever, iza drugoplasirane Suzane Majstorović.

Kod muškaraca se pak zlatom okitio Bruno Škrinjarić, koji se našao iza Danijela Dikšića i Franje Lončara.

Na dugoj distanci od 7,6 km, kod žena se na najviše postolje popela Jasminka Zvonar, odmah iza Lane Pečnik dok je kod muškaraca zlato pripalo Martinu Pečniku, iza drugoplasiranog Želimira Delača i trećeplasiranog Nenada Lovreca.

Berislav Devčić već je tradicionalno „neuhvatljiv“ na utrci brzog hodanja na 3,8 km pa mu je tako zlato pripalo i ove sezone.

-O kvaliteti ovogodišnje Lige govori i podatak da su srušeni svi rekordi od kad se Liga održava u ovom formatu. Kod žena, ponosne vlasnice novih  rekorda na kratkoj i dugoj stazi su Tena Petračić i Jasminka Zvonar. Tena je dionicu od 3,8 km savladala u vremenu 14:55, dok je Jasminka otrčala 7,6 km za 33:59. Kod muškaraca, novi vlasnik rekorda na kratkoj i dugoj stazi je Bruno Škrinjarić s vremenom 12:33, odnosno 26:51. I na brzom hodanju je postavljen novi rekord – naš je Berislav stazu prohodao za 19:49. Čestitamo svim natjecanjima na ovim postignućima. No, rekordi su tu da se ruše tako da već sljedeće godine očekujemo da se ova vremena dodatno spuste- istaknuli su iz Maraton kluba.

Pritom su čestitali i svima koji su barem jednom nastupili na Ligi te se, kako kažu, nadaju da se vide u još većem broju i dogodine!

Po službenom završetku natjecateljske sezone članovima slijedi kratak predah prije početka priprema za sljedeću.

Foto: Maraton klub Velika Gorica

Galerija slika

Turopoljska liga trčanja završena uz rušenje svih rekorda! Turopoljska liga trčanja završena uz rušenje svih rekorda! Turopoljska liga trčanja završena uz rušenje svih rekorda! Turopoljska liga trčanja završena uz rušenje svih rekorda! Turopoljska liga trčanja završena uz rušenje svih rekorda! Turopoljska liga trčanja završena uz rušenje svih rekorda! Turopoljska liga trčanja završena uz rušenje svih rekorda!