Novosti Sport Događanja

Turopoljsko srce prikupilo više od 50 tisuća kuna

28.01.2021. / Damir Žbulj

Humanitarna aukcija 'Turopoljsko srce' privedena je sredinom siječnja svome kraju, a iz Udruge su objavili koliko su financijskih sredstva prikupili za potrebite obitelji, ali i za stradale u nedavnim razornim potresima iz našeg kraja.

Nažalost, tradicionalni malonogometni turnir zbog epidemiološke situacije nije održan, ali sigurni smo kako će se odigrati čim mjere popuste i Vlada RH i Nacionalni stožer civilne zaštite dozvole povratak amaterskog sporta.

"Godina koju smo ostavili iza sebe ostavila je duboki trag na svakom ljudskom životu i zato je bila za nas posebno inspirativna iako smo fizički bila distancirani, mislima smo bili nikad bliže. Naša humanitarna akcija radi poznatih okolnosti nije mogla zasjati u punom sjaju s nogometnim turnirom, ali 'online' aukcija dresova i donacije dobrih ljudi su sve to nadoknadili," poruka je organizatora.

Ukupno je od aukcija dresova i donacija skupljeno 50.510,00 kuna, u narednim tjednima donirani novac će se raspodijeliti najpotrebitijim obiteljima, djeci, a pomoći će se i ljudima s potresom pogođenih područja.

"Nakon što odradimo rad na terenu i raspodijelimo donacije javno ćemo iskomunicirati i prezentirati utrošena sredstva. Ovim putem želimo se zahvaliti svim dobrim ljudima na donacijama, sportašima koji su se uključili i donirali dresove, volonterima, medijima i svim ljudima dobre volje koji su u ovim teškim vremenima bili na dispoziciji," naglasili su iz Turopoljskog srca.

Bilo je stvarno zanimljivih eksponata, od dresova Goričana Lovrića, Kahline, Špikića ili Dvornekovića, preko naših reprezentativaca Rebića, Kovačića, Brekala i Vide pa do onih Dina Rađe, Bojana Bogdanovića, Domagoja Duvnjaka ili naše velikogoričke rukometašice Dore Krsnik, koja je u hrvatskom dresu stigla do europske bronce.

Interesantni su bili i dresovi naših Velikogoričana na privremenom radu u inozemstvu, Ante Budimira i Karla Muhara, dok su naravno najviše zanimanja razumljivo izazvali dresovi legendarnog talijanskog vratara Gigija Buffona i naravno kapetana Vatrenih Luke Modrića, koji je postigao i najveću cijenu na licitaciji, ali tek iz drugog pokušaja...

[AUKCIJA #16] Obzirom da smo na aukciji dresa Luke Modrića dobili najveću ponudu od čovjeka (nazovimo ga tako) koji...

Posted by Turopoljsko srce on Tuesday, January 5, 2021

Podijeli