Novosti Sport Događanja

U Lukavec prvo stiže HAŠK pa onda i 'Mali Vatreni': Invazija 'kockica' na Lukavello

20.04.2024. / Damir Žbulj

U Lukavcu nas očekuju pravi nogometni dani, jer će prvo seniorska ekipa u subotu odigrati svoj dvoboj 3. NL Centar, a onda idući tjedan na Lukavello dolaze 'Mali Vatreni', hrvatska U-16 nogometna reprezentacija, koja će s vršnjacima Finske i Švedske odigrati razvojni turnir.

U Lukavcu se žele pokazati kao dobri organizatori, koji su spremni na ovakve izazove, a dolazak nacionalnih selekcija to svakako i je. U proteklim tjednima i mjesecima je napravljeno puno posla oko uređenja travnjaka, dok su nove svlačionice i popratni prostori su također na visokoj razini pa će sve tako sve predispozicije za dolazak mladih nogometnih nada biti zadovoljene.

U srijedu, 24. travnja, od 12.30 sati turnir će otvoriti U-16 reprezentacije Švedske i Finske, u petak će od 12.30 sati na teren izaći Hrvatska i Švedska, dok će u ponedjeljak, 29. travnja, igrati U-16 selekcije Hrvatske i Finske, u jutarnjem terminu od 10.15 sati. 

Bit će to i uvertira za nastupe mladih hrvatskih nogometašica, koje će u svibnju na istom mjestu odmjeriti snage s U-16 reprezentacijama Grčke, Mađarske i Izraela.

No, prije nego u Lukavcu osvanu 'kockice', odigrat će se i dvoboj 28. kola 3. NL Centar protiv zagrebačkog HAŠK-a 1903. Lukavec je u srijedu poražen kod Save Strmec i bit će ovo prilika za momčad Siniše Idrizija da se vrati na pobjedničke staze, ove subote od 17.15 sati.

U istom terminu će u Odranskom Obrežu igrati Samobor, dok će Kurilovec gostovati u Vrapču.

Lukavec je trenutno na šestom mjestu s 41 osvojenim bodom, Dinamo ima pet manje, dok je Kurilovec na 33 boda, ali i uz utakmicu manje od konkurencije, jer je dvoboj protiv Gaja iz Mača na izbornu srijedu odgođen za neki drugi termin.

Podijeli