Novosti Sport Događanja

U subotu se održava Jesenski kros

06.10.2016. / Nefertum IT
Maraton klub Velika Gorica za Dan neovisnosti, u subotu 8. listopada organizirati Jesenski kros za djecu osnovnih škola i dječjih vrtića. Mjesto održavanja ove popularne manifestacije kod djece i njihovih roditelja ostalo je nepromijenjeno, jer livada iza Srednjoškolske dvorane s nestrpljenjem nakon jednogodišnje pauze iščekuje sve mlade trkače.

-Ovom manifestacijom naš klub slavi 15 godina djelovanja i rada, dok Zajednica športskih udruga koja nas podržava u ovome slavi 20 godina. Zanimljivost ovogodišnjeg krosa je ta što će se on po posljednji puta održati na ovoj lokaciji na kojoj bi uskoro trebao biti gradski bazen- ispričao je tajnik Maraton kluba Velika Gorica Krunoslav Hrnjak.

kros velika 1.jpg

Kao i prijašnjih godina, izuzev prošle kada Jesenskog krosa nije bilo održat će se četrnaest utrka u sedam različitih kategorija; bebe, limači, klinci, prvašići, školarci, fakini te tinejdžeri, koji će trčati stazom od 25 do 1 500 metara. Početak programa je u 10 sati, dok sat kasnije kreću i same utrke.

-Ovogodišnja novost je predstavljanje drugih sportova; rukometa, tenisa i stolnog tenisa, a ovom prilikom pozivamo i sve ostale da nam se pridruže. Budući da je najavljeno lijepo vrijeme za očekivati je oko 500 trkača, te preko 1000 posjetitelja- kaže tajnik Hrnjak.

Prijave se primaju isključivo na dan manifestacije, dok je registraciju za sudjelovanje moguće izvršiti i preko klupske internet stranice.

kros velika 2.jpg

Organizatori su kao i prijašnjih godina za tri prvoplasirana osigurali pehare i medalje, majice će dobiti prvih trideset u svakoj kategoriji, dok su diplome osigurane za sve sudionike.

Podijeli