Novosti Sport Događanja

U svlačionici se pjevalo i za Ninju, Toplaku puno znači podrška navijača: Svi zaslužuju pohvale, zbog tog 'fajterstva'

20.03.2022. / Damir Žbulj

Gorica je ponovno izgledala kao prava ekipa, kao momčad koja će se uvijek boriti do zadnje minute, kao momčad koja može iznenaditi svakog protivnika! Osjetio je to Osijek u prošlom kolu, koji je uzeo samo bod u Gradskom vrtu, a osjetila je to sada i Rijeka.

Još jedan kandidat za naslov prvaka 'polomio je zube' na turopoljskom prvoligašu, a Riječani ne samo da nisu s igračem više uspjeli zabiti gol, nego su na kraju i zasluženo poraženi.

Naravno, najzaslužniji za ovu renesansu su sami igrači, ali ništa od toga ne bi bilo moguće bez neiscrpne energije i velikog trenerskog znanja Samira Toplaka, koji je vratio pobjednički karakter ovoj momčadi Gorice.

"U ovom trenutku ne možemo uživati u ljepoti naše igre, a rekao sam kad sam došao da mi prvo u defenzivi moramo biti izuzetno agresivni, kompaktni, pravi 'fajteri' i to mi ovi igrači daju na terenu. Kad smo takvi, onda nas je jako teško pobijediti. Uživam u radu s ovim mladim igračima, imali smo ih šestoricu unutra i oni daju veliki obol i bit će još i bolji!"

"Velika je ovo pobjeda, s igračem manje! Nismo se povukli, htjeli smo nastaviti igrati, htjeli smo zabiti taj gol i na kraju nas je i sreća pomazila. Ali, kako se kaže, sreća uvijek prati hrabre i mislim da smo zasluženo pobijedili," oduševljeno je pričao Toplak nakon slavlja.



Ovi rezultati samo su potvrda kako Toplak ima kvalitetu za okršaje s najboljim hrvatskim trenerima, kao što su Nenad Bjelica i Goran Tomić.  

"Rijeka je bila izuzetno oprezna, teško je bilo probiti njihov blok, a mi smo mogli u nekim situacijama biti i malo strpljiviji. Samo taj njihov pristup govori koliko nas ozbiljno shvaćaju. 'Opekli' su se prošlo kolo, morali su sada biti oprezni. Mi smo bili dobri, koncentrirani i držali smo utakmicu pod kontrolom..."

Pohvalio je strateg Gorice sve svoje igrače!

"Kad dođete s puno igrača u završnicu, kad imate puno igrača pred protivničkim golom, onda je uvijek opasnost velika i uvijek si netko može zabiti i autogol. Jer, da mi nismo bili toliko uporni, ne bi si oni niti zabili taj autogol, sve je to povezano. Na kraju, za mene je cijela moja ekipa zabila taj pogodak, zbog njihovog pristupa, 'fajterstva'..."

"Ma baš uživam u ovoj pobjedi!"

 

...ZA NINJU...

Nažalost, kraj utakmice na travnjaku nije dočekao Matija Dvorneković, kojem je u jednom duelu u sudačkoj nadoknadi, poslije nezgodnog pada, stradala ruka.

"Iskreno se nadam da će biti OK, ali to još jedan dokaz da svi dišemo za te pobjede. I onaj igrač koji uđe na deset minuta, dat će deset minuta sve od sebe. Samo tako kod mene mogu egzistirati igrači, da svi daju 100 posto!"

Goričani su za tri osvojena boda dobili tri puna dana odmora!

"Zaslužili su! Koliko je tu bilo depresije, iskočili su sada iz jedne negative u pozitivu i zaslužili su mali predah od svega. Imamo dosta mladih reprezentativaca, neka se svi dobro provesele, odmor i u srijedu ujutro siguran sam da će doći veseli i spremni za daljnji rad!"

Toplak se na kraju zahvalio svim navijačima koji su došli podržati Goricu na Gradski stadion.

"Hvala divnoj publici, stvarno su bili glasni i bodrili su nas. Nije to bila neka spektakularna brojka, ali su bili jako glasni i to nam puno znači. I meni kao treneru, da prepoznaju moju energiju, a onda ja iz toga crpim snagu i dajem ju igračima. Mislim da svi zaslužuju pohvale!"

Slijedi reprezentativna pauza, nekolicina mladih igrača nastupat će za U-21 i U20 reprezentaciju, a idući izazov Goricu čeka 2. travnja u Šibeniku.

Bit će to idealna prilika i za prvu gostujuću Toplakovu pobjedu na klupi turopoljskog prvoligaša!

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Podijeli