Novosti Sport Događanja

Udarnik osigurao jesenski naslov

26.11.2016. / Nefertum IT
Nogometaši Udarnika prvi dio sezone okončali su upravo onako kako su i igrali tijekom cijele jeseni- pobjednički. U posljednjoj utakmici ove polusezone igranoj pred domaćom publikom, a okupilo se na SRC-u Kurilovec danas gotovo 300 posjetitelja Udarnik je 2:0 slavio u derbiju protiv drugoplasiranog Španskog odmaknuvši se od njih na pet bodova razlike.

-Presretan sam, pogotovo načinom kako su odigrali moji dečki, koji su bili na svakoj lopti. Stvorili smo dosta izrađenih akcija, uostalom protivnik nam nije ozbiljnije zapucao na gol- poslije utakmice nam je rekao trener Udarnik, Boris Perković.

prvaci velika.jpg

Bila je to zaista jedna sjajna izvedba domaćih igrača, koja je mogla završiti i daleko uvjerljivijom pobjedom da su igrači Udarnika u završnicama akcija iskazali veću smirenost. No, i ovako je u Kurilovcu bilo razloga za veselje i slavlje, jer pobjedom je Udarnik osigurao jesenski naslov i samo veliko čudo momčad iz Kurilovca može udaljiti od 3. HNL u koju ove sezone iz Međužupanijske lige ulaze dva kluba.

-To je već sada formalnost, a ovom pobjedom taj plasman smo gotovo i osigurali. Sada ćemo probati isprofilirati kojeg mlađeg igrača i pripremati se za Treću ligu. Iako nam rezultat neće biti nephodan kao do sada, i dalje ćemo iz utakmice u utakmicu tražiti nove pobjede- kaže trener Perković, čija je momčad ove polusezone tek dva puta teren napuštala pognutih glava.

prvaci velika 1.jpg

Na erupciju oduševljenja igrača i pristaša Udarnika čekali se do 34. minute kada je idealan centaršut rasploženog Kristijana Brčića iza leđa gostujućeg vratara Hrvoja Prusine trzajem glavom pospremio Nikola Brajko. Mogao je Brajko do odlaska na odmor povisiti prednost, no u prvom pokušaju zakasnio je za korak, dok je u sljedećoj situaciji kao pobjednik izašao vratar koji je obranio njegov udarac.

prvaci velika 2.jpg

I u nastavku susreta Udarnik je diktirao razvoj stvari na terenu, a konačnu potvrdu premoći donio je u 74. minuti stoper Dražen Ladović koji se najbolje snažao u gužvi nakon kornera čime su bile otklonjene sve dvojbe oko pobjednika susreta, ako ih je uopće i bilo, jer sportski direktor Udarnika Darko Janječić- Žica još u srijedu nam je rekao kako vjeruje u ove dečke, koji su to u konačnici i potvrdili na terenu.

prvaci velika 3.jpg

Uoči početka utakmice, vodstvo Nogometnog kluba Udarnik na čelu s predsjednikom Filipom Gabelicom ugodno je iznenadilo doktoricu, Sanju Kos uručivši joj prigodan poklon za vjerno dežuranje na Udarnikovim utakmicama.



MEĐUŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA, 14. KOLO (zaostala utakmica)
NK UDARNIK – NK ŠPANSKO 2:0 (1:0)
STRIJELCI:
1:0 Brajko (34), 2:0 Ladović (74)
NK UDARNIK: Kranjčec, Šarić, Milanović, Mihanović (od 82. Pralas), Ladović, Brajko (od 72. Petković), Brčić, Stojić, Kelava (od 77. Grdenić), Strunje (od 46. Maričević), Džaja (od 88. Zlodi). TRENER: Boris Perković
NK ŠPANSKO: Prusina, Pranjić-Kasun (od 76. Marinković), Hercigonja (od 88. Lerotić), Tičak, Butumović (od 79. Grubišić), Šoša (od 66. Marjanović), Višić (od 87. Družić), Ivić, Pišković, Vedriš. TRENER: Željko Radišić

Podijeli