Novosti Sport Događanja

Udarnik proslavio naslov prvaka i ulazak u 3. HNL

03.06.2017. / Sportska redakcija

Veselo je jučer bilo u Kurilovcu gdje je Udarnik slavio naslov prvaka Međužupanijske lige i ulazak u 3. HNL što je zasigurno najveći klupski uspjeh u novijoj povijesti. Veselje nije mogao pokvariti niti remi bez pogodaka protiv trećeplasiranih Ponikva koji su na SRC Kurilovec imali gromoglasnu podršku tridesetak najvjernijih navijača iz skupine „Vješala“.

Susret najubojitijeg napada i najbolje obrane protekao je u fer i korektnoj borbi s dosta trke i dinamike, no okupljeni gledatelji ostali su uskraćeni za ono za što se nogomet igra, golove. Šansi je bilo s jedne i druge strane no lopta jednostavno nije željela u gol.

-Danas je bila teška utakmica, jer Ponikve su kvalitetna i dobra momčad no uspjeli smo sve izdržati. Sretan sam i zadovoljan ovim uspjehom, a igračima čestitam na odlično odrađenoj sezoni. I kada smo bili desetkovani kao i danas pokazali smo karakter- rekao je trener Damir Biškup koji je proljetos na klupi zamijenio Borisa Perkovića koji je također zaslužan za ovaj uspjeh kurilovečkog nogometa.

Cilj je ispunjen

Osvajanje naslova prvaka i ulazak u trećeligaško društvo bio je programirani cilj kurilovečkog kluba koji je svoje obrise dobio prošlog ljeta dolaskom Darka Janječića- Žice u klub koji je preuzeo brigu o sportskom segmentu djelovanja kluba. Njegov dolazak bio je okidač i za dolazak provjerenih igrača među kojima je najzvučnije ime zasigurno bio povratnik u staro jato, kapetan Damir Milanović koji je upravo iz Kurilovca zakoračio u ozbiljan svijet nogometa.

-Ne žalim radi ovog povratka ovdje gdje je sve i počelo. Na kraju je sve ispalo bolje od očekivanog. Idemo dalje još bolji i jači nego ove sezone. Naravno da je bilo uspona i padova, no bez obzira na to mi smo od prvog kola bili vodeći za što zasluge idu trenerima Perkoviću i Biškupu- ispričao je kapetan kurilovečkog broda, Damir Milanović.

Tko god je ugradio barem djelić sebe u postizanje ovog cilja bio je sretan i zadovoljan. Mnogima od njih osmijeh gotovo da nije silazio s lica.

-Cijelu godinu smo radili za ovo. Bili smo daleko najbolji što su dečki pokazivali kroz cijelu godinu a vjerujem da će tako biti i u Trećoj ligi. Nemam što drugo za reći jer srce mi je puno- tek kratko nam je rekao sportski direktor Darko Janječić Žica.

Proslava uz Sjaj

Nakon posljednjeg sučevog zvižduka u Kurilovcu je mogla započeti i zaslužena proslava naslova prvaka. Kapetanu Damiru Milanoviću pehar za osvojeno prvo mjesto predao je zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec, dok je povjerenik lige Juraj Sirovica svakom igraču podijelio medalje. Uslijedilo je potom zajedničko, ali i pojedinačno fotografiranje s peharom nakon čega se proslava preselila na terasu gdje je za sve okupljene zabavljala grupa Sjaj.

Feštalo se u Kurilovcu do dugo u noć. Zasluženo, jer Udarnik je ušao u odabrano trećeligaško društvo gdje će mu od sljedeće sezone društvo praviti Vinogradar, Zagreb, Krk, Opatija i mnogi drugi među kojima kurilovečki sportski ponos ne želi biti prolaznik.

U našoj FOTOGALERIJI možete pogledati kako je to jučer izgledalo na SRC-u Kurilovec.

MEĐUŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA, 30. KOLO
NK UDARNIK – NK PONIKVE 0:0 (0:0)
NK UDARNIK: Kranjčec, Šarić, Ladović, Pralas (od 90. Milanović), Brajko, Klasnić, Stojić, Grdenić (od 83. Zlodi), Ramljak, Maričević, Džaja. TRENER: Damir Biškup
NK PONIKVE: Orlović, Knez (od 81. Kajba), Ćukelj, Štimac (od 90. Marković), Obšivač, Zubčić (od 73. Bartolić), Validžić (od 62. Cvitanović), Miklečić, Katić, Pilipović (od 71. Azizi), Drežnjak. TRENER; Hrvoje Pipinić

Podijeli