Novosti Sport Događanja

Udarnik srebrni u Samoboru, Matea Josić najbolja vratarka turnira

30.05.2018. / Damir Žbulj

Mlade rukometašice Udarnika rođene 2002. godine, koje su tako izvrsno predstavljale velikogorički ženski rukomet na ovogodišnjoj kadetskoj završnici u Umagu, ostvarile su još jedan zapaženi rezultat!

Na tradicionalnom turniru u Samoboru, u konkurenciji Lokomotive, Samobora, Rugvice, Ivanića, Krke iz Novog Mesta, slovenskog Zagorja i Dugog Sela, mlade rukometašice Udarnika osvojile su srebrno odličje.

Prvog dana turnira, nakon natjecanja u skupini, Udarnik je upisao sve tri pobjede. Rukometašice Ivanića svladale su 20:17, od Rugvice su bile bolje 18:15, dok su Zagorje nadigrale s 22:15.

U polufinalu protiv slovenske Krke iz Novog Mesta rezultat je nakon regularnog vremena bio poravnat na 10:10, ali su naše rukometašice u finale ušle zahvaljujući boljem izvođenju sedmeraca.

Junakinja je bila vratarka Matea Josić, koja je na kraju zasluženo proglašena i najboljom na ovogodišnjem izdanju Samobor Handball Cupa.

U borbi za zlato slavila je Lokomotiva s 24:16, ali svi u Udarniku mogu biti izuzetno zadovoljni ostvarenim rezultatom. Nakon naporne, ali i uzbudljive sezone, ove medalje prava su nagrada za trud, rad i odricanje koje su cure uložile.

Boje Udarnika su u Samoboru branile vratarke Dorotea Filipec, Matea Josić, Helena Katalinić te Lucija Lovrić, Katarina Ćulumović, Ema Burić, Marija Perković, Anja Vučićević, Dora Ciprić, Gabrijela Skrbin, Karla Brakus, Doris Katalinić i Ira Nujić

Samobor Handball Cup (2002.)
1. Lokomotiva
2. ŽRK Udarnik Velika Gorica
3. Krka Novo Mesto (Slovenija)
4. Rugvica
5. Samobor
6. Ivanić
7. Zagorje (Slovenija)
8. Dugo Selo

Galerija slika

Udarnik srebrni u Samoboru, Matea Josić najbolja vratarka turnira Udarnik srebrni u Samoboru, Matea Josić najbolja vratarka turnira Udarnik srebrni u Samoboru, Matea Josić najbolja vratarka turnira

Podijeli