Novosti Sport Događanja

Uspješno održano deseto izdanje tradicionalnog nogometnog kampa ZSUGVG za početnike!

25.08.2022. / Damir Žbulj

Zajednica sportskih udruga Grada Velike Gorice kroz svoje programske aktivnosti organizirala je ljetni nogometni kamp sportaša mlađih dobnih kategorija u kojem su sudjelovali velikogorički nogometni klubovi.

Na terenima NK Vatrogasac, NK Ban Jelačić, NK Turopoljac i NK Mraclin održano je deseto izdanje velikogoričkog nogometnog kampa za početnike, točnije djevojčice i dječake rođene 2012. godine.

Sudjelovalo je 85 dječaka i dvije djevojčice iz 11 klubova s našeg područja, od HNK Gorica i Kurilovca do NK Velika Mlaka 1947, NK Buna, NK Dinamo Hidrel, NK Turopolje, NK Turopoljac, NK Mraclin, NK Vatrogasac, NK Gradići i NK Polet Buševec.

Glavni koordinator i voditelj cjelokupnog kampa bio je Stjepan Grđan, a provoditelji kampa po radnim stanicama bili su treneri iz velikogoričkih klubova Tomica Kvakan, Neno Šunić, Stiven Žitnik, Marijan Milanščak, Siniša Rajšić, Mario Đuretić i Ivan Grđan.

"Ljetni kamp je besplatan za sve sportaše koji su za ovogodišnje sudjelovanje na poklon dobili reklamne majice i diplome, treneri su dobili reklamne dresove a nogometni klubovi domaćini pojedinog kampa dobili su deset nogometnih lopti," poručili su iz Zajednice sportskih udruga Velike Gorice, koja je i glavni pokrovitelj kampa, a financijska sredstva za provedbu osigurana su u suradnji s NS Velika Gorica.

Ljetni nogometni kamp ZSUGVG tradicionalno se od 2013. godine organizira u kolovozu, kao uvertira u novu sezonu, a osnovni ciljevi su prezentacija rada i stručnog kadra te uključivanje što većeg broja najmlađih sportaša i početnika svih nogometnih klubova s područja Velike Gorice kroz sadržajne aktivnosti u ljetnim mjesecima.

Kroz ovih deset kampova prošlo je gotovo tisuću mladih nogometaša i nogometašica te 100-tinjak trenera klubova s velikogoričkog područja, a veliko priznanje je što je Nogometna akademija Hrvatskog nogometnog saveza uvrstila ovaj kamp u svoj program aktivnosti, jer polaznici nogometne akademije za UEFA trenere mogu odraditi trenažnu praksu u sklopu kampa.

Podijeli