Novosti Sport Događanja

Varaždinci projurili kroz Goricu, u nedjelju se igra gradski derbi odbojkašica!

23.01.2022. / Damir Žbulj

Odbojkaši Gorice nisu uspjeli iznenaditi jaku ekipu varaždinskog Kitra, koja je u Gradskoj sportskoj dvorani uvjerljivo stigla do svoje osme pobjede.

Goričani su i dalje 'zacementirani' na dnu ljestvice Superlige, upisali su svih 12 poraza u najvišem rangu hrvatske muške klupske odbojke.

Na početku drugog dijela sezone, nakon zimske pauze, Varaždinci nisu imali milosti. U prvom setu domaćima su prepustili samo sedam poena, u drugoj dionici vodila se malo veća borba, no, u trećoj su gosti ponovno 'dodali gas' i za nešto malo više od sat vremena došli do očekivanih bodova, rezultatom 7:25, 21:25, 14:25.

Za Goricu su igrali Mezak, Delić, Bosnar, Novalić, Perić, Buđak, Dumić, Klasnić, Cindrić, Šakota, Azinović, Tolić, Kljaić i kapetan Somek.

U idućem kolu Goricu čeka gostovanje kod neporažene zagrebačke Mladosti, a bit će to još jedna prilika za stjecanje iskustva mladoj ekipi pod vodstvom Marka Barunovića.

GRADSKI DERBI VELIKOGORIČKIH ODBOJKAŠICA

Nedjelja će u Velikoj Gorici biti rezervirana za veliki gradski derbi odbojkašica HOK Gorica i OK Velika Gorica, koji se prvotno trebao igrati u studenome prošle godine, ali je zbog koronavirusa bio odgođen.

Okršaj šestog kola 1. B HOL Sjever je na rasporedu u Gradskoj sportskoj dvorani s početkom u 18 sati, a ulaz je moguć uz valjanu EU COVID potvrdu ili negativan test na koronu.

OK Velika Gorica ima sjajnu sezonu i u deset odigranih utakmica upisano je sedam pobjeda i tek tri poraza. HOK Gorica je na polovičnom učinku s pet pobjeda i isto toliko izgubljenih dvoboja.

Velika Gorica dugo je čekala ovakav odbojkaški derbi i sigurni smo kako djevojke neće razočarati.

Nastavak sezone predviđen je za početak veljače. 

 

Podijeli