Novosti Sport Događanja

"Vaš pregled": Gorički sportaši dobili sportsku ambulantu

25.03.2019. / Petar Brnada

Na velikogoričkom Gradskom stadionu, tj. u prostorima ŠRC-a, u petak je svečano otvorena sportska ambulanta „Vaš pregled“, čime je profesionalnim i amaterskim sportašima Velike Gorice i okolice omogućeno da odsada liječničke preglede obavljaju u svome gradu.

Da je Velika Gorica itekako zaslužila jednu takvu ustanovu nije potrebno posebno naglašavati. Sportski uspjesi goričkih klubova i sportaša sve su značajniji i brojniji, što iziskuje i primjerenu te profesionalnu zdravstvenu skrb kako bi se nastavilo tim putem.

Svečanom otvorenju uz gradonačelnika Dražena Barišića i ravnatelja poliklinike dr. Tomislava Madžara nazočilo je i čelništvo hrvatskog sporta predvođeno pomoćnikom zamjenika državnog tajnika središnjeg državnog ureda za sport, Krešimirom Šamijom, direktorom natjecanja, infrastrukture i nogometnog razvoja u HNS-u Marijanom Kustićem, kao i izbornikom i direktorom rukometne reprezentacije Linom Červarom i Igorom Vorijem.

Našli su se tu i bivši i sadašnji olimpijac Damir Škaro i Damir Martin, predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza Ante Baković, kao i brojni dužnosnici iz svijeta sporta.

-To je veliki doprinos goričkom sportu, a kroz sport i velikogoričkoj zajednici i društvu, jer na ovaj način Velika Gorica pokazuje da je grad velikog standarda života. Ovo je samo jedna kockica vrlo jasnog mozaika- rekao je gradonačelnik Dražen Barišić.

Poliklinika „Vaš pregled“ s radom je krenula prije tri godine, a danas broje 35 zaposlenih. Nakon svečanog otvorenja ambulante u Zaprešiću, sportska ambulanta u Velikoj Gorici postala je druga na području Zagrebačke županije.

-Počašćen sam što sam izabrao upravo Veliku Goricu kao grad koji je po mnogo čemu najbolji grad za življenje u Hrvatskoj. Nakon tri godine i više od trideset tisuća obavljenih pregleda u Zagrebu, sada smo narasli na broj od 35 suradnika i djelatnika. Ponosan sam na to što se mahom radi o mladim suradnicima- kazao je ravnatelj Poliklinike „Vaš pregled“ dr. Tomislav Madžar.

-Ono što me uistinu veseli to je otvaranje ove ambulante sportske medicine što je iskorak u zaštiti naših sportaša i sportašica, jer tome stalno težimo- istaknuo je Marijan Kustić.

Kako bi obilježili početak rada, djelatnici ambulante prisutnima su besplatno pružili dio usluga, a u ambulanti tako od petka možete obaviti pretrage EKG-a, spirometrije, provjeriti krvni tlak i razinu šećera u krvi te sudjelovati u pokaznim vježbama reanimacije i pružanja prve pomoći.

Podijeli