Novosti Sport Događanja

Vatrena bronca: Hrvatska slavi novu medalju, Gorica sprema doček za svoje junake Brozovića i Budimira!

17.12.2022. / Damir Žbulj

Još jedan nevjerojatan uspjeh ostvarila je hrvatska nogometna reprezentacija, koja je na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu osvojila brončanu medalju! Prije četiri godine Vatreni su bili srebrni, a ova generacija potvrdila je svoju klasu novom medaljom, što će zauvijek ostati zapisano u povijesti hrvatskog sporta.

Ponovili su hrvatski nogometaši legendarni uspjeh iz Francuske 1998. godine, kad su Vatreni pod vodstvom legendarnog Ćire Blaževića također bili brončani!

U velikom okršaju za treće mjesto na stadionu Khalifa International Hrvatska je s 2:1 dobila Maroko, a za slavlje su svojim golovima pobrinuli Joško Gvardiol u sedmoj minuti te Mislav Oršić u samoj završnici prvog poluvremena.

Gvardiol je fenomenalnim udarcem glavom iskoristio sjajnu asistenciju Perišića, ali su se Marokanci ekspresno vratili u egal, golom Darija.

Međutim, neposredno prije odlaska na predah Oršić je majstorski poentirao i to je bilo dovoljno za broncu zlatnog sjaja! [VIDEO]

Nažalost, zbog ozljede zadobivene u polufinalu s Argentinom ovaj je dvoboj morao propustiti Marcelo Brozović, utakmicu je s klupe odgledao i naš Ante Budimir, ali ovo je bila pobjeda cijela momčadi, apsolutno svi su dali svoj doprinos, od istaknutih prvotimaca do zadnjeg igrača u zapisniku, od Livakovića na vratima pa do Šutala i Stanišića, koji su uskočili umjesto Lovrena i Juranovića. Gvardiol, ne samo što je bio strijelac, ponovno je odigrao 'doktorski', Perišić je odigrao možda i najbolju utakmicu na turniru, dok su Modrić i Kovačić još jednom maestralno dirigirali našom igrom. Priključili su im se i Majer i Pašalić, kao i Vlašić, koji je pola sata prije kraja morao u igru umjesto ozlijeđenog Kramarića. Livaja je upisao asistenciju kod ključnog gola Oršića, doprinos je dao i Petković i jednostavno svi su još jedno 'disali kao jedno', što je u konačnici nagrađeno spektakularnim uspjehom, unatoč katastrofalnom suđenju katarskog 'arbitra' Al Jassima i njegovih kolega Brazilaca iz VAR sobe. [VIDEO]

Velike zasluge za sve ove 'dane ponosa i slave' idu i našem fenomenalnom izborniku Zlatku Daliću, koji je majstorski ukomponirao sve ove nogometaše u jednu veliku i moćnu cjelinu, u kojoj vlada veličanstvena obiteljska atmosfera.

Kao pravi gospodin, Dalić je za sve svoje uspjehe zahvalio i svom nogometnom mentoru Ćiri Blaževiću, a najbolja slika hrvatskog zajedništva bila je kod dodjele medalja i slavlja, kad su se igračima na postolju priključila njihova djeca. 

Trenutak za pamćenje!

Navijači su ponovno pokazali koliko vole naše nogometne reprezentativce, pjevalo se i slavilo i na stadionu u Katru, ali još više po hrvatskim domovima, kafićima, ulicama i trgovima...

Bilo je tako i u Velikoj Gorici, ali pravi spektakl sprema se za nedjelju, kad iščekujemo povratak naših sportskih junaka u Domovinu!

-->>> Sprema se spektakularan doček: Vatrene će ponovno prvi pozdraviti gorički navijači!


Vjerujemo kako će Vatreni već kod slijetanja iz Dohe osjetiti tu veliku ljubav, u zračnoj luci ponovno će biti 'ludnica', ali vrhunac će biti na središnjem zagrebačkom trgu, gdje će biti veličanstven doček!

One nadrealne slike nakon srebra iz Rusije teško se mogu ponoviti, ali ne sumnjamo kako će u nedjelju cijela Hrvatska, na ovaj ili onaj način pozdraviti novu svjetsku broncu.

Možda još uvijek nismo niti svjesni kakav je to nestvaran rezultat, u svjetskim razmjerima!

 

 

 

 

(Foto: Igor Kralj/PIXSELL)

Podijeli