Novosti Sport Događanja

Vatrogasac izgubio u derbiju od Lonje

25.11.2019. / Juraj Odrčić

U derbiju 1. ŽNL Istok Vatrogasac je na svom terenu dočekao Lonju. Na obje strane nedostajalo je nekoliko igrača, a domaćini su u susret ušli bez prva četiri stopera, te su na tim pozicijama morali zaigrati ponajbolji napadači domaće momčadi. Obrambeni igrači su zbog obaveza stigli na poluvremenu, no tada je već bilo prekasno. Lonja je na poluvremenu vodila 2:0, a u drugom je prednost povećala na 3:0 što se pokazao kao krajnji rezultat utakmice.

Domaćini su većim dijelom prvog poluvremena imali loptu u svome posjedu, davali ritam utakmici, ali bez konkretnog učinka. Težak i blatnjav teren za igru nije davao previše mogućnosti za kombinatoriku što su iskusni gosti znalački iskoristili. Prvi pogodak zabio je Ivoš iz igre sa nekih 25 metara. Pitanje je da li je to bio ubačaj ili udarac prema golu, no lopta je imala čudnu putanju i završila iza Caputa koji ju je uspio okrznuti, ali ne i obraniti. Drugi pogodak pao je iz slobodnog udarca sa nekih 18 metara malo iskosa. Ovoga puta Caput je loptu mogao samo ispratiti pogledom jer je veznjak Dimović sjajno pogodio preko zida.

U drugom poluvremenu pala je odluka nakon što je na lijevoj strani napada Skupnjak dobio loptu, nekoliko puta trznuo svojeg čuvara koji je pao na pod, te nakon toga lagano plasirao loptu u suprotni kut. Domaći su u oba poluvremena pokušavali, no nisu bili konkretni, svoje šanse nisu iskorištavali, te na kraju uvjerljivo izgubili. Pred Vatrogascem je još jedna utakmica, ona zaostala u Ostrni. Jesenskim dijelom vjerojatno nisu zadovoljni s obzirom na kvalitetu momčadi, no pobjedom na gostovanju bi potvrdili gornji dom prvenstvene ljestvice.  

 

Podijeli