Novosti Sport Događanja

Važna pobjeda u Sesvetama prije ključnog okršaja s Karlovcem

30.04.2018. / Damir Žbulj

U šestom kolu Lige za ostanak rukometaši Gorice upisali su izuzetno važnu gostujuću pobjedu kod Sesveta s 28:24 (17:13) te su tako napravili još jedan korak prema očuvanju prvoligaškog statusa.

U poprilično izjednačenom prvom poluvremenu Goričani su tek u završnici napravili ugodnu razliku s kojom su otišli na predah. Još u 26. minuti rezultat je na semaforu bio 12:12, ali su tada gosti preko Ćavara, Laljeka i Žarkovića došli na +4.

U prvih deset minuta nastavka domaćin je uspio uhvatiti priključak, doći na samo gol zaostatka (19:20), ali Gorica se othrvala pritisku. Na ulasku u posljednjih deset minuta ponovno je četiri pogotka prednosti i bez obzira što Sesvete prijete u završnici, pobjeda nije bila ugrožena i bodovi putuju natrag u Veliku Goricu.

Davor Ćavar (7/7) i Ivan Laljek (7/14) predvodili su Goricu, dok su Luka Marjanović, Hrvoje Ceković i Ivan Žarković po četiri puta bili precizni. Tomislav Sladoljev imao je osam obrana.

Kod Sesveta Grgurić je bio najefikasniji s pet golova, dok je Lovro Šprem dodao četiri.


Još su ostala četiri kola do kraja natjecanja, Gorica ima 18 bodova, četiri više od pretposljednjeg Karlovca, koji u idućem kolu u subotu 5. svibnja dolazi u Veliku Goricu.

Karlovčani su u šestom kolu kod kuće izgubili od Umaga (25:29), dok je Zamet očekivano slavio kod već otpisanog Metalca s 28:24.

Premijer liga, Liga za ostanak, 6. kolo:
MRK Sesvete - HRK Gorica 24:28 (13:17)

Sesvete: Totić 1 obrana, Mudrinjak 7 obrana; Grgurić 5, Ćosić, Tomić, Semren 3, Curiš, Šehić 2, Jurić, Šprem 4, Perković, Mirosavljević 3, Mihaljević 2, Pandža 1, A. Šušnja 1, Strbad 3.

HRK Gorica: Tomislav Sladoljev 8 obrana; Nikola Lončar, Hrvoje Ceković 4/8, Ivan Borić, Luka Marjanović 4/7, Ivan Laljek 7/14, Filip Krstanović, Josip Nedić, Andro Vladušić 2/2, Josip Dijanić, Davor Ćavar 7/7, Ozren Vučićević, Ivan Žarković 4/4, Marko Goršeta, Tomislav Barišić, Stipan Šimunović.

 

Podijeli