Novosti Sport Događanja

Velika čast i priznanje: Ante Budimir u izboru za najbolju momčad španjolskog prvenstva

04.05.2024. / Damir Žbulj

Hrvatski nogometni reprezentativac i naš sugrađanin Ante Budimir, koji ima fenomenalnu sezonu u španjolskoj Osasuni, zaslužio je još jedno priznanje za svoje sjajne partije u La Ligi.

Ante je nominiran u izboru za idealnu momčad španjolskog nogometnog prvenstva, a svoj glas možete mu dati na službenim stranicama Primere.

Ove sezone je za svoju Osasunu zabio čak 16 golova te se nalazi pri samom vrhu ljestvice najboljih strijelaca, a među nominiranima su i velikani poput Lewandowskog, Morate ili Viniciusa.

Trenutno je na trećoj poziciji najboljih topnika, iza Bellinghama i Sorlotha, koji imaju 17 golova, te Dovbika, koji je na 19 golova.

Mogao je Ante imati i koji gol više, ali je prije tri tjedna katastrofalno izveo kazneni udarac protiv Valencije u sudačkoj nadoknadi, a nakon utakmice je završio u bolnici zbog slomljena tri rebra.

Budimir se prije nekoliko dana vratio treninzima, još uvijek radi individualno, ali uskoro se očekuje njegov povratak utakmicama i vjerujemo kako će biti savršeno spreman za skorašnje Europsko prvenstvo, koje sredinom idućeg mjeseca počinje u Njemačkoj. Vatreni 15. lipnja u Berlinu igraju protiv Španjolske, četiri dana kasnije na rasporedu je dvoboj s Albanijom, a posljednja utakmica u skupini na rasporedu je 24. lipnja protiv Italije u Leipzigu.

Ante je bio važna karika izbornika Dalića u kvalifikacijama za Euro, a zabio je i ključni pogodak protiv Armenije na Maksimiru, kojim je Hrvatska osigurala nastup na Europskom prvenstvu.

Osasunu u svibnju čeka pet utakmica, protiv Betisa, Athletica, Mallorce, Atletico Madrida i Villarreala, pa se nadamo kako će Ante uhvatiti pravu golgetersku formu prije reprezentativnog okupljanja.

 

 

Podijeli