Novosti Sport Događanja

Velika Gorica dobiva nacionalni stadion!?

28.12.2017. / Sportska redakcija

Proteklog petka Davor Šuker dobio je još jedan mandat na čelu HNS-a. Izabran je tom prilikom i novi Izvršni odbor u kojem će po prvi puta svog predstavnika imati i Velika Gorica, budući da je predsjednik Nogometnog saveza Zagrebačke županije Nenad Črnko izabran među 15 odabranih koji bi trebali voditi brigu o daljnjem razvoju hrvatskog nogometa.

-Veliko je to priznanje i privilegija, ali i obaveza. Moj cilj je raditi na razvoju hrvatskog nogometa gdje se stanje mora popraviti, jer ima puno mjesta za napredak. Paralelno s time radit ću i na razvoju nogometa u našoj županiji, gdje očekujem potporu gradova, nogometnih središta i klubova- rekao nam je predsjednik županijskog nogometnog Saveza Nenad Črnko.

No, Črnko se danas našao u središtu javnosti zbog podatka kako bi Velika Gorica mogla biti mjesto gdje će se graditi nacionalni stadion. Nakon što je predsjedniku Šukeru propala ideja o gradnji nacionalnog kampa, predsjednik sada najavljuje gradnju nacionalnog stadiona koji bi trebao imati kapacitet od 35 tisuća gledatelja, čija bi cijena trebala koštati otprilike oko 50 milijuna Eura. Kao potencijalna lokacija Velika Gorica se spominje budući da tamo ima mnogo iskoristivog zemljišta, a velika prednost je i blizina zračne luke, kao i dobra prometna povezanost.

-Mi raspolažemo sa zemljištem za takvu namjenu, te je to naša druga prednost. Trenutno je još uvijek sve to u pregovorima, a kada dođe do konkretnih poteza ja ću navesti 1000 razloga da upravo Velika Gorica dobije nacionalni stadion. Vjerujem kako će Velika Gorica biti jedan od najozbiljnijih kandidata- zaključio je čelni čovjek goričkog drugoligaša Nenad Črnko.

Kako se navodi u medijima rok izgradnje ovisi o sredstvima, a Šuker očekuje da se uključi lokalna zajednica, kao i fondovi FIFA-e i UEFA-e. Prema njegovim najavama Hrvatska na novi stadion ne bi trebala čekati duže od četiri godine

Podijeli