Novosti Sport Događanja

Velika Gorica zaslužuje ovakvu priredbu

08.05.2017. / Sportska redakcija

Noć borilačkih sportova definitivno je izrasla u respektabilnu sportsku manifestaciju. Njeno peto izdanje koje je u subotu održano u Parku dr. Franje Tuđmana još jednom je potvrdilo kako Velika Gorica raspolaže s velikom lepezom klubova koji njeguju jednu od borilačkih vještina.

Red karatea, red juda, red taekwondoa, red boksa i za kraj dva profesionalna boksačka meča oduševili su sve okupljene koji su se na jubilarnoj 5. Noći borilačkih sportova okupili u rekordnom broju. Za sve njih organizatori su priredili i vatromet koji je izazvao salvu oduševljenja.

-Izuzetno sam ponosan na još jednu Noć borilačkih sportova. Naši klubovi i njihovi natjecatelji još jednom su se pokazali u pravom svjetlu. Prepoznala je to  publika koja se odazvala u velikom broju. Ovi sportaši to i zaslužuju jer iza njih su sjajni rezultati, a svojim izvedbama su pokazali da imaju svjetlu budućnost- rekao je vidno zadovoljni predsjednik organizacijskog odbora i zamjenik gradonačelnika, Ervin Kolarec.

Popularizacija borilačkog sporta

Jedan od ciljeva ove manifestacije je popularizacija borilačkih sportova koji u Velikoj Gorici imaju dugu i bogatu povijest. Samo mali djelić svog bogatog opusa prikazali su članovi Taekwondo kluba  Velika Gorica, Karate kluba Velika Gorica i Centar, Judo kluba Pinky i Kokica te Boksačkog kluba Velika Gorica. Svi oni u svojim redovima imaju mnogobrojne osvajače najsjajnijih odličja na državnim prvenstvenima, ali i na brojnim međunarodnim priredbama.

Upravo iz tog razloga ulaganje u sport ne može i ne smije biti kamen spoticanja, jer sportaši su oduvijek bili najbolji promotori svojih klubova, ali i sredina iz kojih dolaze.

-Ova manifestacija je prava stvar što pokazuje i velika posjećenost. Upravo ona fali ovakvim uvjetno malim sportovima zbog čega organizatorima treba dodatno čestitati. Upravo zbog toga treba poslati jasnu poruku kako su sportaši zaslužili više sredstava za sport. Zaslužujemo bolji tretman, ovakve priredbe pokazuju da smo na pravom putu- istaknuo je predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije, Vladimir Bregović.



Ivan Njegač i Ivica Bačurin dodatni „mamac“ za publiku

Oduvijek su gorički boksači imali poseban tretman kod publike koja se redovito odazivala na njihove mečeve. U ostalom, Noć borilačkih sportova izrasla je iz boksačke večeri koji je pokrenuo Boksački klub Velika Gorica čiji su članovi Leon Kolarec i Marko Busija bili predigra pred završnicu večeri koja je ponudila dva profesionalna meča.

Po prvi puta otkako je 2015. godine ušao u svijet profesionalnog boksa na ovoj je manifestaciji sudjelovao Ivan Njegač koji je tehničkim nokautom u šestoj rundi svladao Mađara, Richarda Horvatha stigavši tako do devete pobjede.

-Kroz prethodne runde smo ga načeli da bi to u šestoj rundi do kraja odradili kako treba. Vjerujem da je publika mogla uživati u meču- rekao je Ivan Njegač koji se nada kako će kroz lipanj biti u prilici odraditi neki veliki meč u inozemstvu.

Priredba bez njega gotovo da je nezamisliva. Naravno, riječ je o Ivici Bačurinu koji nije propustio niti jedno njeno izdanje. I ovoga puta kao u prethodnim nastupima pokazao se u najboljem svjetlu. Jasmin Vršić iz Zenice izdržao je tek dvije runde.

-Čak je i dobro da nemam te teže mečeve, jer ta odgovornost pred mojim ljudima mi stvara opterećenje. Puno lakše mi je primjerice u Rusiji di imam jaču konkurenciju. Tamo nemam taj osjećaj da će se to prokomentirati u lošem svjetlu- ispričao nam je Ivica Bačurin koji peed domaću publiku izlazi 17. lipnja na boksačkoj večeri tik pred svojom kućom u Maloj Buni.

(FOTO: Zlatko Srbelj i Mario Žilec)

Galerija slika

Velika Gorica zaslužuje ovakvu priredbu Velika Gorica zaslužuje ovakvu priredbu Velika Gorica zaslužuje ovakvu priredbu Velika Gorica zaslužuje ovakvu priredbu Velika Gorica zaslužuje ovakvu priredbu Velika Gorica zaslužuje ovakvu priredbu Velika Gorica zaslužuje ovakvu priredbu Velika Gorica zaslužuje ovakvu priredbu Velika Gorica zaslužuje ovakvu priredbu Velika Gorica zaslužuje ovakvu priredbu Velika Gorica zaslužuje ovakvu priredbu Velika Gorica zaslužuje ovakvu priredbu Velika Gorica zaslužuje ovakvu priredbu Velika Gorica zaslužuje ovakvu priredbu Velika Gorica zaslužuje ovakvu priredbu Velika Gorica zaslužuje ovakvu priredbu

Podijeli