Novosti Sport Događanja

Velika utakmica na Poljudu: Igramo za gušt, borimo se za sebe, izuzetno sam motiviran i protiv Hajduka i protiv Dinama!

15.04.2022. / Damir Žbulj

Hrvatski prvoligaši morat će na travnjak i u ove blagdanske dane, a na Veliki petak u akciji će biti i Gorica, na gostovanju na Poljudu kod Hajduka, koji još uvijek sanja borbu za naslov prvaka Hrvatske.

Na klupi Splićana je bivši trener Gorice Valdas Dambrauskas, njihov sportski direktor je nama dobro poznati Mindaugas Nikoličius, jedan od kreatora današnje, uspješne Gorice.

Bit će to još jedan veliki okršaj, baš kao što je bio i onaj nedavni u polufinalu Hrvatskog nogometnog kupa, kad je Hajduk s 2:1 ipak prošao u završnicu.

Takve utakmice jedva čeka i Samir Toplak, koji na klupi turopoljskog prvoligaša još ne zna za poraz. Pod njegovim vodstvom Goričani su dobili Hrvatski dragovoljac, Rijeku i Šibenik, a remizirali kod Osijeka i s Istrom 1961. Nadamo se nastavku tog niza:

"Pokušavam cijeli tjedan ekipi objasniti kako je ovo utakmica za gušt, za uživanje, pred puno gledatelja, u pravoj nogometnoj atmosferi, s protivnikom koji još uvijek želi biti prvak Hrvatske!"

"Želim svoje igrače rasteretiti pritiska, idemo na Poljud pokušati odigrati hrabru utakmicu, ne želimo se samo braniti i samo ako ćemo biti takvi, onda možemo nauditi Hajduku!"

"Ako ćemo se samo braniti onda su nam šanse male. Mislim da su moji igrači dobro prihvatili moje ideje i veliki sam optimist da se nitko neće uplašiti i da ćemo igrati dobar nogomet," poručio je strateg Gorice pa dodao:

"Igrači imaju i neku svoju osobnu pripremu za dolazak na takav stadion, a na meni je da pripremim momčad da se ne uplaši atmosfere i da se ne uvuče golmanu 'u krilo', da se ne griješi u nekim banalnim situacijama..."

"Ne smijemo biti niti preopušteni, u obrani moramo 'rudariti', moramo biti maksimalno koncentrirani i pripremili smo i plan A i plan B i plan C. Znamo sve što su do sada igrali, sve njihove rotacije, igrača i sustava. Na nama je da se prilagodimo situaciji na terenu," posebno je naglasio Toplak.

Dinamo je vodeći na ljestvici sa 63 boda, dva više od Osijeka i utakmicom manje. Hajduk je na 56 bodova i posrtaj protiv Gorice, prije odgođenog derbija s Plavima, značio bi veliki korak unatrag u ambicijama za najviši plasman.

"Apsolutno me ne interesiraju problemi drugih klubova i njihova borba za prvaka! Borimo se za sebe, želimo biti bolji iz dana u dana i ja sam osobno izuzetno motiviran i protiv Hajduka i Dinama, mislim da to moraju moji igrači prepoznati! Ovo su utakmice koje su pod povećalom, to su utakmice koje se pamte i to su pobjede koje više vrijede. Razmišljat ćemo samo o sebi, a oni neka razmišljaju o sebi," smatra Toplak.

Ponovno nije idealna situacija, a uz one igrače koji će izbivati do kraja sezone neće biti niti Mitrovića, koji je ove sezone odigrao baš sve utakmice za Goricu.

"Nema kukanja, ali 'kemijamo' u zadnjim utakmicama i rezultat nas je malo pomazio. Imamo ogromnih problema s 'tankim' rosterom, jer izostanak nekog standardnog igrača za nas je veliki hendikep. Izgubili smo Suka, Golubickas i Dvorneković su van stroja. Sve je slađe kad to 'prikriješ' s dobrim rezultatom..."

Osvrnuo se malo i na idućeg suparnika:

"Vidi se trenerov rukopis u Hajduku. Vidjeli smo kako su igrači vrhunski odigrali protiv Lokomotive, ali protiv Šibenika i nisu bili na očekivanoj razini. Igrači su glavni faktori na travnjaku, i u pobjedama i u porazima. Poštujem rad kolege Dambrauskasa, ali pokušat ćemo iskoristiti neke njihove nedostatke," nada se trener Goričana.

Vratar Dominik Kotarski sigurno će ovog petka od 20.05 sati imati pune ruke posla:

"Dobro smo radili cijeli tjedan, pripremili smo se dobro, bit ćemo neopterećeni, ali mos maksimalno motivirani. Svi željno čekamo početak, veselimo se i idemo uzeti tri boda. Svjesni kako Hajduk ima veliku pojedinačnu kvalitetu, opasnost prijeti sa svih strana, ali ne trebamo previše razmišljati o njima, moramo se koncentrirati na sebe i svoju igru i onda se nadamo najboljem rezultatu..."

"Idemo ih probati napasti, nema smisla da se povučemo u svoj 16-erac. Probat ćemo ih 'stisnuti', napraviti im čim više problema u njihovom otvaranju i mislim da je tu ključ," zaključio je mladi hrvatski reprezentativac i prvi vratar turopoljskog prvoligaša!

U prethodnim međusobnim prvenstvenim susretima u aktualnoj sezoni, Hajduk je dva puta osvojio sva tri boda dok je jedna utakmica završila bez pobjednika. U prvom susretu Splićani su pobijedili 3:1, na Poljudu je utakmica završila rezultatom 0:0, dok su u posljednjem međusobnom susretu igrači Valdasa Dambrauskasa na Gradskom stadionu uvjerljivo pobijedili s rezultatom 4:0.

"Gorica ima privilegiju da je na sredini tablice te može igrati bez pritiska, ali ja se nikad s njima ne bih mijenjao. Mi konstantno radimo pod pritiskom, ali nas to izgrađuje i dodatno motivira da budemo još bolji," rekao je litavski trener na klupi Hajduka.

U petak još Dinamo na Maksimiru dočekuje Istru 1961, a na Veliku subotu Slaven Belupo gostuje u Šibeniku, Osijek je domaćin Hrvatskom dragovoljcu, a Rijeka igra kod Lokomotive. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

Podijeli