Novosti Sport Događanja

Veliki derbi na Rujevici: Želim da ekipa izgleda što bolje na terenu, tada će doći i rezultat

31.01.2021. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice spremi su za gostovanje na Rujevici kod Rijeke, nakon šokantnog domaćeg poraza protiv Dinama, tako barem tvrdi trener Siniša Oreščanin, koji je uvjeren kako su igrači 'arhivirali' događanja iz prošlog kola...

"Imali smo dosta vremena i za regeneraciju i za pripremu ovog gostovanja, nakon šokantne utakmice u prošlom kolu. Kroz razgovore i analize pokušali smo usredotočiti i biti iznad stvari koje su se događale na toj utakmici."

"Ekipa je dobro reagirala, karakterno, i vidi se da su dečki pravi profesionalci, što je i prava slika Gorice."

Dario Špikić odrađuje kaznu zbog žutih kartona, kapetan Kahlina će sjediti na klupi, ali se njegov povratak očekuje tek za prvu iduću domaću utakmicu, sredinom veljače sa Šibenikom.

Neće biti Kalika, ali i Steenvoordena, koji se ipak vratio treninzima i uskoro bi mogao biti na dispoziciji.

Zanimljivo kako Hrvoje Babec, Marijan Čabraja, Anthony Kalik, Kristijan Lovrić, Musa Muhammed i Joey Suk imaju po dvije akumulirane javne opomene i prijeti im suspenzija za dvoboj idućeg kola i gostovanje kod Varaždina. 

"Svjesni smo da smo u nekim stvarima bili dobri, a u nekima baš i ne. Moramo biti usredotočeni na proces, još uvijek sam novi trener ovdje, prošla su tek tri tjedna i nemoguće je da sve ono što smo zamislili napravimo i uigramo. Ekipa i mi moramo što prije 'kliknuti', ali mislim da se to upravo događa. Očekujemo da ćemo biti konkurenti Rijeci, očekujemo dobru utakmicu za gledatelje i da će to biti samo korak dalje u našem procesu i da ćemo biti momčad koja će se ravnopravno nositi sa svima iz vrha prvenstva," smatra Oreščanin.

Pohvalio je i slovenskog kolegu Rožmana...

"Mislim da radi jako dobar posao, Rijeka je stvarno dugo na okupu, vidi se taj momčadski duh, pomoglo im je igranje u Europi, to im je koristilo za razvoj. Imali su u prvom dijelu sezone i dosta odgođenih utakmica, što je utjecalo na njihovu poziciju na ljestvici, ali oni s pravom mogu očekivati da borbu za vrh."

"Imat će sada malo teži raspored, trebat će nadoknaditi te utakmice, ali mislim kako će biti vrlo konkurentni do kraja."

u dosadašnjim međusobnim dvobojima Gorica je upisala tek jedan, jedini poraz od Rijeke, u prvom nastupu u HT Prvoj ligi. Nakon toga, u preostalih sedam susreta čak šest je završilo slavljem Goričana, a jedna utakmice završila je bez pobjednika. Posljednje gostovanje na Rujevici odlučili su Kristijan Lovrić i Cherif Ndiaye.

U ovom trenutku Riječani su na četvrtom mjestu na ljestvici, imaju četiri boda zaostatka, ali i dvije utakmice manje. Nedjeljni okršaj bit će izuzetno važan za obje momčadi i njihove europske ambicije, iako je još puno do kraja sezone.

"Naravno, gleda se tablica, ali zaista želim biti fokusiran samo na proces i želimo da ekipa izgleda što bolje na terenu i da svakim danom, svakom utakmicom izgledamo sve bolje i bolje, a tada će doći i rezultat," zaključio je strateg turopoljskog prvoligaša.

U odigranim susretima 18. kola Slaven Belupo je s 2:0 bio bolji od Varaždina, Osijek je s minimalnih 1:0 uspio svladati Istru 1961, Šibenik je slavio na Maksimiru kod Dinama s 2:1, a Hajduk je na Poljudu izgubio od Lokomotive.

HT PRVA LIGA:
1. Dinamo 18 +26 39
2. Osijek 18 +13 39
3. HNK Gorica 16 +12 30
4. Rijeka 14 +3 26
5. Slaven Belupo 17 -1 20
6. Hajduk 17 -3 20
7. Šibenik 17 -4 19
8. Varaždin 18 -15 15
9. Lokomotiva 17 -15 15
10. Istra 1961 16 -16 13

 

Podijeli