Novosti Sport Događanja

Veliki interes za Lovrića: Od Velike Britanije preko Italije do Kine i SAD-a

05.11.2019. / Damir Žbulj

Sjajni ofenzivac Kristijan Lovrić trenutno je najveća zvijezda Gorice, ali i jedan od najzanimljivijih igrača cijelog HNL-a. Uskoro, točnije 1. prosinca, će napuniti tek 24 godine i spreman je za novi veliki iskorak u svojoj karijeri.

Samo ove sezone je u 12 prvenstvenih i dva nastupa u Kupu upisao devet golova, od čega četiri iz slobodnih udaraca te čak pet asistencija, a briljirao je i drugom dijelu prošle sezone te je na kraju zabio deset pogodaka, uz fantastičnih devet asistencija, a više od deset puta pogodio je i okvir suparničkog gola...

Impresivno za dečka koji je prije dolaska u Veliku Goricu igrao za Kustošiju, a brojni 'stručnjaci' u njemu tada nisu prepoznali veliki talent koji je Sergej Jakirović majstorski 'izbrusio'.

Velike zasluge za Lovrićev razvoj i napredak idu strategu Gorice, koji se u ove dvije sezone pokazao kako se radi o jednom od naših najboljih mladih trenera.

U Lovrića je vjerovao, dao mu je pravu priliku, 'ukrotio' je donekle njegov temperament i karakter te ga je usmjerio na pravi put.

Naporan rad stigao mu je na naplatu s kamatama i sada se prema našim informacijama za njega interesiraju klubovi od Velike Britanije, preko Italije i Francuske pa do Kine i Sjedinjenih Američkih Država.

Poprilično je 'zagrizao' je i škotski velikan Celtic, spominje se višemilijunski transfer i Lovrić bi bez problema mogao nadmašiti i prodaju Farouka Miye u Tursku ili čak i odlazak Atiemwena u Dinamo za više od dva i pol milijuna eura.

Vrhunski posao sportskog direktora Nikoličiusa, koji je Kikija u Goricu doveo kao praktički otpisanog nogometaša...

Šlag na torti bili su prošlotjedni spektakularni golovi Hajduku iz fantastično izvedenih slobodnjaka!

"To je rezultat treninga, rada i sve se to nekad mora vratiti. Prošle sezone sam pogodio 13 puta okvir gola, nije me htjelo, a sad se otvorilo i hvala Bogu. Uvijek sam u službi ekipe i slušam ono što trener kaže. Svjesno smo prepustili inicijativu Hajduku i čekali smo svoju priliku iz kontranapada. Čestitam svima u klubu jer smo u ove tri utakmice prošli tjedan ostavili srce i dušu na terenu. Pokazali smo karakter i sve ono što nas i inače krasi," naglasio je Lovrić pa dodao:

"Mijenjao bih sve svoje golove za pobjede! Ništa mi ne znači kad zabijem, a izgubili smo. Ovo je samo još jedan plus, dobili smo, a ja sam zabio i presretan sam zbog svega."

"Svi smo bili sretni i ponosni, ali idemo dalje, u nove pobjede."

Lovrić će zbog žutih kartona propustiti ovtjedno gostovanje u Puli, međutim, do kraja prvog dijela sezone maksimalno će braniti boje Gorice.

Bez obzira na to što ga je na utakmicama protiv Hajduka gledala hrpa skauta...

"Uopće me to ne interesira. Posvećen sam sada samo Gorici, a dalje što bude. Ovdje sam plaćen, lijepo mi je i uživam u ovim trenucima karijere. Svi zajedno uživamo u klubu, jer ovo su rezultati koji se ne ostvaruju tako često. U sedam dana pobijediti Rijeku i dva puta Hajduka. To je stvarno veliki uspjeh. Uživam sa svojim suigračima u svakom trenutku ovdje."

Odlazak Lovrića ove zime sasvim je izgledan i realan, no, Gorica je već na početku svoje prvoligaške avanture pokazala kako zna nadomjestiti važne karike svoje momčadi pa se nadamo kako će tako biti i ovaj put.

Podijeli