Novosti Sport Događanja

Veliko slavlje Udarnika u derbiju u Sisku za povratak na vrh ljestvice!

26.02.2020. / Damir Žbulj

Važan trećeligaški derbi odigrale su rukometašice Udarniku na gostovanju u Sisku te su ga 'odradile' maksimalno ozbiljno, a na kraju su zasluženo stigle do uvjerljive pobjede i tako ponovno preuzele vrh ljestvice...

Iako konačnih 23:27 možda sugerira snažniji otpor domaćih rukometašica, koje su na ljestvici prije ovog dvoboja imale tek dva osvojena boda manje, Udarnik je kontrolirao utakmicu od početka do kraja.

Na poluvremenu je bilo šest golova viška (7:13), dok je u nastavku prednost na semaforu bila u nekoliko navrata i dvoznamenkasta. Furiozan je bio početak drugog poluvremena kad je ekipa pod vodstvom Josipa Mesnika, uz sjajnu igru u obrani, nemilice trpala u mrežu Siska i stigla do +12 (11:23). U finišu je došlo do malog opuštanja, koje je možda malo pokvarilo ukupni dojam, ali Siščanke su tek 'ušminkale' neizbježan poraz.

Slavlje je predvodila Erika Štefanić s devet postignutih golova, od čega četiri iz sedmeraca, a Dora Sertić precizna je bila šest puta.

Nezaustavljivi Udarnik se 11 ovosezonskom pobjedom, uz jedan poraz i 22 osvojena boda u 12 odigranih utakmica, vratio na prvo mjesto ljestvice 3. HRL - Središte, s dva boda ispred druge ekipe Sesveta Agroproteinke. ŽRK Gorica je u ovom kolu na domaćem parketu protiv Trnine stigla do četvrtog slavlja te je osmoj poziciji s deset bodova.

-->> ŽRK Gorica fenomenalnom partijom deklasirala Trninu za četvrto ovosezonsko slavlje!

U idućem kolu u Gradsku sportsku dvoranu, u subotu od 15.30 sati, u goste Udarniku dolazi ekipa ZG Dubrava.

 

ŽRK UDARNIK VELIKA GORICA: Katarina Lokas, Anja Vučićević 2, Franka Gvardiol, Erika Štefanić 9(4), Dora Sertić 6, Ema Burić 2, Anja Jambrešić, Gabrijela Skrbin 3, Katarina Gujić, Ana Cerovski 1, Nika Obajdin, Ines Petković 3(2), Lena Dunđerović, Mia Marčinko 1, Ana Kocet, Nika Zlatar.

 

 

Podijeli