Novosti Sport Događanja

"Velikogorički šport 1996.-2016." kao svjedok jednog vremena

10.05.2017. / Sportska redakcija

Zajednica športskih udruga Grada Velike Gorice ove godine obilježava 20 godina od osnutka. Tim povodom Zajednica sutra predstavlja epohalno djelo „Velikogorički šport 1996.-2016.“ u kojem autori Davor Štuban i Igor Đuran donose sve najznačajnije događaje koji su obilježili velikogorički sport u posljednja dva desetljeća.

Monografija na 408 stranica i s preko 700 fotografija govori o postignućima, brojnim pobjedama i ponekom porazu goričkih klubova, ali i o ustrojstvu Zajednice kao i o svim predsjednicima i ljudima koji su unaprijedili gorički sport davajući sebe nesebično u rad svojih klubova koji su također predstavljeni. Osim o tome kroz ovo se djelo može doznati i sve o odnosu Zajednice s HOO-om, Gradom Velika Gorica, Zagrebačkom županijom i županijskim športskim savezom, a autori donose i poneku crticu o športu osoba s invaliditetom, o našim olimpijcima i paraolimpijcima, ali i o infrastrukturi.

Svečana promocija koja će se održati sutra od 19 sati u Gradskoj sportskoj dvorani zamišljena je kao susret generacija sportaša i sportskih djelatnika, uz sjećanje na 20 godina velikogoričkog sporta kojeg su osim uspjeha obilježila i lutanja, ali i poneka pogreška. Osim sportaša i sportskih djelatnika na promociji će biti i uglednici iz politike i športa Republike Hrvatske, Zagrebačke županije i Grada Velike Gorice.

-Molimo Vas da uložite dodatni napor i na promociju dođete u društvu onih iz Vaše udruge koji su zaslužni za postignuća vaše udruge i koji su doprinijeli razvoju velikogoričkog športa u cjelini- stoji u pozivu Zajednice športskih udruga.

Podijeli