Novosti Sport Događanja

VG (povijesni) sportski vikend

02.11.2018. / Damir Žbulj

Spektakularan sportski vikend je pred nama, a obilježit će ga dolazak Hajduka na Gradski stadion, u premijernom nastupu Gorice pod svjetlima reflektora, kao i gostovanje Cibone u petak u Gradskoj dvorani...

Nogometaši našeg prvoligaša spremni su za još jedan veliki okršaj! Splitski Hajduk stiže u Veliku Goricu!

Bit će to povijesna utakmica za turopoljski nogomet, jer će se po prvi puta na našem stadionu igrati pod rasvjetom. Dvoboj je na rasporedu u nedjelju od 15 sati, a ulaznica u slobodnoj prodaji više nema...



U prvom ovosezonskom dvoboju na Poljudu Gorica je slavila rezultatom 2:0, golovima Miye i Zwolinskog.

Ekipa Sergeja Jakirovića je na fenomenalnom četvrtom mjestu s 22 boda, dva manje od Osijeka, četiri više od Rijeke i čak dese više od Hajduka, koji je tek na sedmoj poziciji prvoligaške ljestvice.

BESPLATAN ULAZ NA CIBONU

Sve ljubitelje košarke već u petak od 18 sati očekuje pravi spektakl, jer u našu dvoranu dolazi velika Cibona. Trener Gorice je legenda Cibosa Josip Sesar i sigurni smo kako će napraviti sve kako bi napravio iznenađenje protiv svog bivšeg kluba, gdje je ostavio dubok igrački trag. Odnos snaga na parketu je jasan, gosti iz Zagreba veliki su favoriti, trenutno su i vodeća momčad HT Premijer lige sa sve četiri pobjede, ali to ne znači da Goričani neće pružiti dostojan otpor i kako neće 'skupo prodati svoju kožu'.

-->> Spektakl i u Gradskoj dvorani: U petak dolazi Cibona!

"Očekuje nas utakmica u kojoj je definitivno Cibona favorit. Način na koji igraju u zadnje vrijeme, uključivši utakmicu protiv Zadra u Draženovom domu pokazuje da su u dobroj formu, pokazuje da dobro rade i mislim da je tu Cibona ipak u velikoj prednosti," najavio je Sesar.

Gorica je u prva četiri kola upisala domaću pobjedu nad Boscom, kao i gostujuće poraze kod Šibenika, Zadra i Zaboka.

RUKOMETAŠI LOVE PRVU POBJEDU

U akciji su nakon reprezentativne pauze ponovno i naši rukometaši, koji u šestom kolu Premijer lige, u dvorani Srednjih škola u subotu 3. studenog od 19 sati, dočekuju Rudar iz Ruda. Gorica je u prvih pet kola jedina momčad bez osvojenog boda te ih protiv novopridošlog prvoligaša očekuje idealna prilika za prvu pobjedu.

Rukometašice Udarnika u šestom kolu 2. HRL - Zapad ponovno igraju na domaćem terenu, u subotu od 18.30 sati u Gradsku sportsku dvoranu dolazi ŽRK Ivanić. Proteklog vikenda su kod kuće nesretno poražene od druge ekipe Zameta (32:33), ali možda će sada imati više uspjeha i možda će doći do drugog ovosezonskog slavlja.

U trećem kolu 1.HL Zapad velikogoričke stolnotenisačice Stanfara gostuju u Vrsaru, dok su stolnotenisači slobodni.

ŽOK Azena je u prva četiri kola Prve hrvatske odbojkaške lige upisala sva četiri poraza i to bez jednog osvojenog seta. U subotu 3. studenog od 16.15 sati u Gradskoj sportskoj dvorani gostuje ŽOK Osijek, lider natjecanja sa sve četiri pobjede, bez izgubljenog seta.

Osokoljene prvim ovosezonskim slavljem u prošlom kolu nad Siskom, odbojkašice Velike Gorice u subotu od 14 sati gostuju kod neporaženog OK Nebo u Zaprešiću.

HOK Gorica svoj susret trećeg kola 2. HOL - skupina sjever igraju 10. studenog, dok odbojkaši Gorice, u istom rangu natjecanja, u subotu 3. studenog gostuju kod Karlovca. Goričani su prije nekoliko dana s 25:12, 25:14 i 25:17 svladali drugu ekipu Siska i tako stigli do svoje prve ovosezonske pobjede.

DERBI NA UDARNIKU

U dvoboju 13. kola 3. HNL Zapad Kurilovec na svom Udarniku, u subotu od 14 sati, dočekuje Špansko. Kurilovčani su u prošlom kolu pobjedom nad Opatijom stigli do svog 14. boda i trenutno su na 12. poziciji ljestvice, dok je Špansko na 16. mjestu s 11 osvojenih bodova.



Silvio Kranjac ostavio je dobok trag i u Udarniku, a od legende turopoljskog nogometa emotivno su se oprostili u Kurilovcu


-->> IN MEMORIAM Silvio Kranjac

U 4. HNL - Središte Zagreb na rasporedu je 12. kolo
        
03.11.2018 14:00     Dinamo Odranski Obrež   – Mladost         
03.11.2018 14:00     Zelina – Gradići
04.11.2018 14:00     Odra – Gaj Mače

U Jedinstvenoj županijskoj nogometnoj ligi vodeći je Lukavec, a na rasporedu je također 13. kolo...



U 1. ŽNL - Istok igra se 13. kolo...



U 2. ŽNL - Istok na rasporedu je 11. kolo...





    
    
    
     


Podijeli