Novosti Sport Događanja

VG (produljeni) sportski vikend

28.04.2018. / Damir Žbulj

Pred nama je izuzetno uzbudljiv sportski vikend za Veliku Goricu i cijeli turopoljski kraj!

Nogometaši Gorice igraju možda i ključnu utakmicu za osvajanje pozicije koja izravno vodi među prvoligaše. Na Gradskom stadionu u subotu od 14.30 sati u 29. kolu Druge HNL gostuje Varaždin, koji na ljestvici ima samo tri boda manje od Goričana.

Utakmica će biti i u izravnom prijenosu na HNTV-u.

Uzbudljivo će biti i na SRC Udarnik gdje Kurilovec u subotu od 16.30 sati u 26. kolu 3. HNL - Zapad dočekuje Opatiju, vodeću ekipu trećeligaškog nadmetanja. Kurilovec je četvrti na ljestvici s dva boda manje od Dubrave Tim kabela, dok Opatijci na vrhu imaju bod više od Vinogradara.

U 4. NL Središte Zagreb u narednih nekoliko dana igra se dvostruki program. U subotu je na rasporedu 24. kolo, dok će se 1. svibnja odigrati odgođeno 17. kolo.

Veliki derbi Jedinstvene županijske nogometne lige igra se u Donjoj Bistri, gdje će lider prvenstva dočekuje drugoplasirani Lukavec, koji u okršaj ulazi s dva boda zaostatka. I JŽNL ima ovog produljenog vikenda dupli program, jer se osim utakmica 23. kola na Praznik rada igraju i susreti odgođenog 16. kola.

Na tablici 1. ŽNL - Istok na vrhu su bodovno poravnati Sloga i Dinamo Hidrel s 43 boda, četiri više od Turopoljca. U subotu se u Kučama igra veliki derbi 23. kola, gostuje Sloga, dok se 1. svibnja također igra odgođeno 16. kolo natjecanja.

Dvostruki program očekuje i nogometaše u 2. ŽNL - Istok...

 

Osim nogometnih uzbuđenja očekuje nas i sam završnica košarkaške sezone. KK Gorica je fenomenalnim nastupima već ranije osigurala povratak među prvoligašku elitu, a u posljednjem kolu u nedjelju od 17 sati u Gradskoj sportskoj dvorani može pobjedom protiv Podravca ostvariti 'savršenu sezonu' i u sva 22 kola upisati sve pobjede.

Uoči zadnje utakmice razgovarali smo s trenerom Josipom Sesarom, koji je još jednom pozvao sve ljubitelje košarke i sporta u turopoljskom kraju na slavljeničku utakmicu...

"Pozivam sve ljubitelje košarke i sporta u Velikoj Gorici da u nedjelju svrate na utakmicu i pozdrave i čestitaju našim igračima ovaj odličan rezultat i povratak u HT Premijer ligu. Nadam se kako će biti odlična atmosfera i kako ćemo na pravi način proslaviti ovaj naslov prvaka i plasman među prvoligaše!"

Svoju posljednju ovosezonsku utakmicu igraju i rukometašice Udarnika, koju su pod vodstvom Josipa Mesnika u proljetnom dijelu sezone nanizale sjajne rezultate i imaju priliku završiti na šestoj poziciji 2. HRL - Zapad. U subotu od 18.30 sati u Gradskoj sportskoj dvorani igra se dvoboj s drugom ekipom Lokomotive. Na ljestvici su na šestom mjestu bodovno poravnati Udarnik, Samobor i Sloga i bit će zanimljivo pratiti rasplet ove uzbudljive i slavljeničke sezone za naše rukometašice.

Ne smije se zaboraviti niti povijesni rezultat i plasman na završnicu PH mlađih kadetkinja u Umagu.

U akciji će u subotu biti i velikogorički rukometaši, koji u 6. kolu Lige za ostanak od 19.30 sati gostuju kod Sesveta. HRK Gorica je na četvrtoj poziciji s dva boda prednosti ispred pretposljednjeg Karlovca, dok Zamet i Sesvete imaju bod više od Goričana.

Nedjelja je u Velikoj Gorici i okolnim krajevima rezervirana za spektakularnu utrku Tour de Tur! Biciklisti dolaze sa svih strana Lijepe naše, bit će sudionika iz Samobora, Čakovca, Ludbrega, Ogulina, Siska, Zagreba i ostalih krajeva Hrvatske te se uz velik broj domaćih vozača očekuje još jedna fantastična utrka.

Za sve tri kategorije možete se još uvijek prijaviti, do 28. travnja do 20 sati ili osobno na dan utrke 29. travnja najkasnije do 10 sati.

Od 10 sati ispred Muzeja Turopolja kreće defile po centru Velike Gorice, dok sama utrka kreće od 12 sati.

Posebni gosti bit će članovi kluba australskog nogometa VG Bombersi, koji su ove godine osvojili Kup Hrvatske u ovom atraktivnom sportu.

 

Podijeli