Novosti Sport Događanja

VG sportski vikend

18.05.2018. / Damir Žbulj

Sezona se polako ali sigurno bliži kraju i primjetno je kako u našem gradu ima sve manje događanja, ali to ne znači kako će u potpunosti izostati sportskih uzbuđenja.

Nogometaši Gorice svoj su posao odradili. Osiguran je ulazak među prvoligaše i osvajanje naslova prvaka Druge HNL pa ekipi pod vodstvom Ivana  Preleca ostaje samo odigrati posljednje kolo na gostovanju kod druge ekipe Dinama u nedjelju od 17.30 sati i na kraju apsolutno zasluženo podignuti trofej.

NK Kurilovec na svom Udarniku brani petu poziciju, a u goste im stiže Dubrava Tim kabel, koja trenutno drži treće mjesto ljestvice 3. HNL - Zapad.

Trećeligaški derbi na rasporedu je u subotu od 17.30 sati.

U 4. NL Središte Zagreb igra se 27. kolo, a čak dvije utakmice igrat će se ovog vikenda u Buševcu. U subotu su tamo Gradići domaćini Zelini, dok u nedjelju Polet dočekuje Ponikve.

U Jedinstvenoj županijskoj ligi Bistra je na vrhu stvorila sedam bodova viška ispred Lukavca, koji u 26. kolu u subotu dočekuje drugu ekipu Gorice.

Na ljestvici 1. ŽNL - Istok Dinamo Hidrel ima tri boda manje od vodeće Sloge i u 26. kolu gostuje u Kučama kod Turopoljca.

U 2. ŽNL - Istok također je na rasporedu 26. kolo.

Rukometaši Gorice već su ranije osigurali premijerligaški status i u posljednjim kolima Lige za ostanak igraju za prestiž. Ovog vikenda su na gostovanju u Rijeci kod Zameta, a obje ekipe u dvoboj osmog kola, u subotu od 19 sati, ulaze s 20 bodova, jednim manje od vodećeg Umaga.

U pretposljednjem kolu Goričani dočekuju upravo Umag, dok će na oproštaju od duge i naporne sezone igrati kod Metalca.

VG Bombersi su u prva dva kola upisali dvije pobjede, a u trećem nastupu Hrvatske lige australskog nogometa na terenu kod Kineziološkog fakulteta gostuju u subotu od 16 sati kod Zagreb Hawksa.

Subota će u Velikoj Gorici biti u znaku velikog sportsko-humanitarnog spektakla, koji će na 'Betoncu' u Cvjetnom naselju od jutarnjih sati okupiti 32 malonogometne momčadi te velik broj navijača i ljubitelja dobre zabave.

HUMANITARKA #5 - ŽDRIJEB

Humanitarka i ove godine ima plemeniti cilj, prikupljat će se sredstva za obitelj nesretno preminulog Domagoja Matezovića - Mića, kao i za liječenje Marijofila Crnjca - Brzog.

Sredstva za Mića i Brzog već sada možete uplatiti na izdvojeni humanitarni račun, dok će se na i licu mjesta moći obaviti donacija za prigodne ovogodišnje majice Humanitarke.

IBAN: HR7224840081502008163 - ( napomena – donacija za Brzog i Mića )
SWIFT: RZBHHR2X - ( za uplate izvan Hrvatske )

(Foto: HNK Gorica)

Podijeli