Novosti Sport Događanja

VG sportski vikend

13.10.2018. / Damir Žbulj

Zahuktala se sportska sezona u našem velikogoričkom kraju i pred nama je još jedan zanimljiv vikend, bogat događanjima naših klubova.

Reprezentativna je pauza i nogometaši našeg prvoligaša Gorice nemaju natjecateljsku prvenstvenu, no, odigrat će u subotu od 16 sati prijateljski dvoboj kod slovenskog velikana Maribora, dok ih u nedjelju možete vidjeti i s njima se družiti na 'turopljskom ručku', na 17. izdanju Gastro Turopolja kod našeg Muzeja.

Uzbudljivo biti na Udarniku, gdje u subotu od 15 sati  NK Kurilovec u desetom kolu 3. HNL - Zapad dočekuje Zagorec. U prvih devet kola Kurilovčani su prikupili 11 bodova, dva više od idućeg suparnika i očekuje nas jedan pravi derbi 'donjeg doma' trećeligaške ljestvice.

Igraju se i utakmice devetog kola 4. NL Središte Zagreb.

13.10.2018 15:00 Segesta – Odra
13.10.2018 15:00 Samobor – Dinamo OO
13.10.2018 15:00 Gradići – Gaj Mače

U JŽNL na rasredu je također deseto kolo:

Igra se i deseto kolo 1. ŽNL - Istok...

Dok je u 2. ŽNL - Istok na rasporedu osmo kolo:

Košarkaši Gorice, nakon poraza u prvom kolu od Šibenika, u prvoj domaćoj utakmici povratničke premijerligaške sezone, u subotu od 18 sati u Gradskoj sportskoj dvorani dočekuje 'stare znance' iz KK Bosco. U prošloj sezoni Prve muške lige ova su se dva kluba srela dva puta, a u oba je slučaja slavila Gorica (96:66 i 86:71). Ekipa Josipa Sesara nije doživjela poraz u protekloj sezoni...

"Mislim da smo po kvaliteti s Goricom podjednaki i individualno i timski. Po meni Kapusta, Vučić i Papac su igrači na koje moramo posebno obratiti pozornost. Ako uspijemo njih zaustaviti onda imamo šanse u ovoj utakmici," najavio je gostovanje u Velikoj Gorici Jan Palokaj, igrač Bosca.

Ako niste u mogućnosti doći do dvorane, utakmicu možete pratiti i u prijenosu uživo putem livestreama...


Rukometaši Gorice ovog vikenda također igraju na domaćem terenu! U nedjelju od 19.30 sati u Dvorani srednjih škola na rasporedu je veliki derbi sa Sesvetama. Goričani su u prva tri kola upisali tri poraza i očekuje ih zahtjevan ispit protiv momčadi koja ove sezone ima velike ambicije.

Rukometašice Udarnika u trećem kolu 2. HRL - Zapad u nedjelju od 18.30 sati u Gradskoj sportskoj dvorani dočekuju Seniju iz Senja, ekipe koja je u otvaranju nove sezone također dva puta poražena.

ŽRK Gorica u nedjelju od 13.30 sati u Gradskoj sportskoj dvorani igraju utakmicu trećeg kola 3. HRL protiv druge ekipe Ivanića.

Pred odbojkašicama Azene je drugo kolo Prve hrvatske lige i gostovanje u Kostreni. Azena je okrenula novu stranicu svoje bogate klupske povijesti i nadamo se kako će se uskoro vratiti tamo gdje i pripada, u vrh hrvatske ženske odbojke.

-->> Azena s novom Upravom u nove pobjede: Domaće djevojke bit će okosnica ekipe!

Odbojkašice Velike Gorice poražene su u prvom kolu 1. B Hrvatske odbojkaške lige, na gostovanju kod Karlovca (3-0). U drugom kolu, u nedjelju 14. listopada od 16 sati u Gradskoj sportskoj dvorani očekuje ih domaći dvoboj protiv OK Novi Zagreb.

HOK Gorica u 2. Hrvatskoj odbojkaškoj ligi - Skupina sjever sezonu otvara u subotu 13. listopada na gostovanju ŽOK Bjelovar.

Sezona u 2. Hrvatskoj ligi - Skupina sjever ovog vikenda počinje i našim odbojkašima. OK Gorica u nedjelju od 11 sati u Gradskoj sportskoj dvorani igra protiv druge ekipe Mladosti.

Podijeli