Novosti Sport Događanja

VG sportski vikend

06.12.2018. / Damir Žbulj

Bliži nam se blagdansko vrijeme, no, to ne znači kako naše sportašice i sportaši imaju manje posla. Očekuje nas još jedan uzbudljiv i događajima bogat sportski vikend u našoj Velikoj Gorici i okolici, a vrhunac će biti u nedjelju od 17.30 sati kad na Gradski stadion u goste našem nogometnom prvoligašu stiže Osijek, u posljednjoj domaćoj utakmici ove fenomenalne godine za pamćenje!

Bit će to okršaj pete i četvrte ekipe ljestvice HT Prve lige, pravi ovosezonski derbi i vjerujemo kako momčad Sergeja Jakirovića može ponoviti uspjeh iz Gradskog vrta, kad je golom Zwolinskog stigla do minimalne, ali izuzetno vrijedne pobjede.

Osječani su u srijedu odigrali tešku utakmicu četvrtfinala Hrvatskog nogometnog kupa, međutim pobjeda nad Hajdukom i prolazak u polufinale sigurno će dati dodatni vjetar u leđa Zekićevim igračima...

"Iscrpljeni smo i tek od četvrtka razmišljamo o Gorici. Dobili su nas ovdje u Osijeku i čeka nas teška utakmica protiv čvrste momčadi. Znamo sve njihove karakteristike i morat ćemo biti na visokoj razini. Na kraju krajeva, dugujemo to sami sebi. Nadam se da ćemo biti rastrčani i s loptom i bez nje i da ćemo se vratiti iz Velike Gorice sretni i zadovoljni," poručio je u najavi strateg gostiju. 

Bijelo-plavi imaju tek dva boda prednosti ispred Gorice i naši nogometaši mogu prije posljednjeg ovogodišnjeg kola i dvoboja s Lokomotivom 14. prosinca preuzeti senzacionalnu četvrtu poziciju.

Preostali klubovi NS Velike Gorice završili su svoju jesensku polusezonu, no, u nedjelju ih očekuje veliki okršaj na parketu srednjoškolske dvorane. Pred nama je treće izdanje Lucijskog malonogometnog turnira, u čast proslave Dana grada, nakon interesantnih okršaja saznat ćemo koja će momčad ponijeti titulu najbolje.

-->> Lucijski malonogometni turnir kao doprinos proslavi Dana grada

Nakon reprezentativne pauze ponovno su u akciji i velikogorički košarkaši. U devetom kolu HT Premijer lige u Gradsku sportsku dvoranu u subotu od 18 sati dolazi Hermes Analitica i pred ekipom Josipa Sesara velika je prilika za nastavak domaćeg niza nepobjedivosti, za što će biti potrebna i podrška s tribina.

Analitičari su odlično krenuli u ovo sezonu, imaju pet pobjeda i tri poraza, ali u Velikoj Gorici bodove su do sada ostavili i Bosco, ali i hrvatski velikani Cibona i Split.


Ovo je povijesni tjedan za HRK Gorica. Dogovorena je velika suradnja s PPD Zagrebom, 'vječitim' hrvatskim prvakom i u dresu našeg kluba imat ćemo priliku gledati ponajbolje hrvatske mlade rukometaše i neke od najvećih talenata našeg rukometa.

-->> PPD Zagreb odabrao Goricu: Jedan od najvećih trenutaka u povijesti kluba

U 11. kolu u dvoranu Srednjih škola stiže RK Umag, koji je trenutno na odličnom trećem mjestu ljestvice, dok su Goričani na samom dnu s jednom pobjedom i jednim neodlučenim ishodom u deset odigranih dvoboja. Okršaj je na rasporedu u nedjelju od 20 sati.

ŽRK Udarnik također je na začelju poretka, a u 11. kolu 2. HRL - Zapad na rasporedu je gostovanje kod Samobora, u subotu od 19.30 sati.

U nedjelju nas u Gradskoj sportskoj dvorani od 9 sati očekuje deseto jubilarno izdanje Velikogoričkog kupa, stolnoteniskog turnira za osobe s invaliditetom, u organizaciji STKOI Uspon i STK Stanfar Velika Gorica.

-->> STKOI Uspon vas poziva na jubilarni Velikogorički kup

Velikogorički stolnotenisači svoje natjecanje u 1. HL Zapad nastavljaju u subotu na svom terenu. Od 11 sati na rasporedu je okršaj šestog kola sa STK Zabok, dok se od 17 igra protiv Samobora.

Stolnotenisačice u posljednjem ovogodišnjem nastupu prije zimske pauze od 17 sati dočekuju STK Urania iz Baške Vode.

Bogat program čeka i naše odbojkašice i odbojkaše.

Azena u desetom kolu Prve hrvatske odbojkaške lige u subotu od 15 sati gostuje kod OK Dinamo u SD Pešćenica.

Odbojkašice Velike Gorice u nedjelju od 19 sati igraju u Varaždinu kod Kitra.

HOK Gorica će svoj savršeni niz od četiri pobjede u 2. HOL - Sjever pokušati nastaviti i kod ŽOK Ivanec, u subotu od 19 sati.

Odbojkaši Gorice u utorak 11. prosinca od 21 sat u Gradskoj sportskoj dvorani igraju protiv druge ekipe OK Medicinar Trnje.

Podijeli