Novosti Sport Događanja

[VIDEO] Brozović i Vatreni na potopljenom Poljudu izborili Svjetsko prvenstvo!

14.11.2021. / Damir Žbulj

Još jednu utakmicu za pamćenje odigrala je naša sjajna hrvatska nogometna reprezentacija! Vatrenima je za izravni plasman na Svjetsko prvenstvo bila potrebna pobjeda nad Rusijom i u nemogućim vremenskim uvjetima, na potopljenom poljudskom travnjaku, Hrvatska je slavila s minimalnih 1:0, autogolom Kudrjašova, devet minuta prije kraja dramatičnog dvoboja.

Cijeli dvoboj sjajno je odradio i naš 'turopoljski top' iz Okuja, Marcelo Brozović, koji je imao nekoliko odličnih dalekometnih pokušaja, ali nije uspio svladati suparničkog vratara.

Epic Brozo i naši Vatreni tako će krajem iduće godine u Kataru braniti svjetsko srebro osvojeno upravo u Rusiji 2018. godine.

Hrvatskoj će to biti čak 12. veliko natjecanje od neovisnosti, što je uspjeh kojim se može pohvaliti malo koja reprezentacija.

Marcelo je ponovno bio jedan od najboljih na terenu, borben i požrtvovan, beskompromisan, a čak je i 'zaorao' travnjak, u svom stilu...

Zaista je prava šteta što jedan od njegovih udaraca nije završio u ruskoj mreži.

No, bit će prilike i za njegove golove kad za to dođe pravi trenutak!

I Vatrenima i Brozoviću, koji je na Poljudu upisao svoj jubilarni 70. nastup za reprezentaciju, želimo puno sreće u narednim izazovima i da nas ponovno razvesele, baš kao što su to napravili u Rusiji, nastupom u finalu i osvajanjem naslova svjetskog viceprvaka.

 

 

 

 

(Foto: Goran Stanzl/PIXSELL)

Podijeli