Novosti Sport Događanja

[VIDEO] Budimir ponovno junak Mallorce: Nova dva pogotka i asistencija u slavlju nad Valencijom

19.01.2020. / Damir Žbulj

Velikogoričanin na privremenom radu u Španjolskoj, sjajni napadač Ante Budimir, ponovno je bio junak svoje Mallorce, koja je s 4:1 nadigrala Valenciju.

Mallorca je povela u sedmoj minuti, a onda je na scenu stupio Budimir. Prvo je sredinom prvog poluvremena u suparničku mrežu skrenuo udarac Rodrigueza, a nekoliko minuta prije poluvremena je majstorski završio jednu odličnu akciju svojih suigrača...

Početkom nastavka gosti su ostali s igračem manje na travnjaku, što je Mallorci olakšalo posao, a Budimir je 'točku na i' vrhunske predstave stavio stavio desetak minuta prije kraja, asistencijom Rodriguezu za četvrti gol.

Valencia je uspjela tek ublažiti poraz i postići počasni pogodak.

Budimir je u prvenstvu postigao osam golova i nalazi se odmah iza velikana Messija, Benzeme ili Suareza, koji su jedini na dvoznamenkastom učinku.

Čak treći put je na jednoj utakmici postigao dva pogotka, nakon što je isto napravio Getafeu i Barceloni na Camp Nou.

Točno prije godinu dana debitirao je u dresu Mallorce...

Bio je ključna karika u povratku u La Ligu, a sad je svojim partijama sigurno skrenuo pozornost i izbornika Zlatka Dalića.

"Sretan sam ovdje jer imam veliko povjerenje svih u klubu, a ja dajem sve od sebe na svakoj utakmici i želim pomoći ekipi," rekao je skromni Ante nakon susreta španjolskim medijima.

"Utakmica je bila gotovo savršena i žeo mi je što smo dobili taj gol i što nisam zabio još jednu šansu na samom kraju susreta. Ne razmišljam previše o broju zabijenih golova, najvažnije je da napredujemo iz utakmice u utakmicu. Želimo ići korak po korak prema ostvarenju naših ciljeva," istaknuo jepa zaključio:

"Od prve minute smo bili dominatni i naša uvjerljiva pobjeda je apsolutno zaslužena!

Mallorca je prekinula niz bez pobjeda još od sredine studenog i ponovno malo odmaknula od opasne zone ispadanja. Trenutno je na 17. mjestu, a nakon 20 odigranih kola ima pet pobjeda i 18 bodova.

Podijeli