Novosti Sport Događanja

[VIDEO] Dino Bošnjak nije završio utrku na ovogodišnjem Hanžeku

05.09.2018. / Damir Žbulj

Zagrebački IAAF World Challenge atletski miting, 68. izdanje Hanžekovićevog memorijala, donio je svim hrvatskim ljubiteljima sporta još jedan veliki spektakl, bez obzira na loše vremenske uvjete.

Na stadionu Mladosti uz Savu nastupili su brojni olimpijski pobjednici te svjetski i europski prvaci, a među njima je bio i naš velikogorički trkač Dino Bošnjak, višestruki prvak Hrvatske.

Nastupio je u utrci na 1500 metara, ali nažalost nije stigao do cilja. U izuzetno zahtjevnim uvjetima slavio je aktualni svjetski prvak, Kenijac George Meitamei Manangoi, rezultatom 3:32.52 minute. Suparnici su nametnuli visok tempo i Dino nažalost nije izdržao.

 

Dino se bolje snalazi na dvostruko duljoj dionici, no, ove godine te utrke nije bilo u programu. Lani je u svom premijernom nastupu na Hanžeku, u utrci na 3000 metara, osvojio deseto mjesto, s vremenom ispod osam minuta (7:57.57), što je bio tek peti takav rezultat nekog hrvatskog atletičara u povijesti.

Na ovogodišnjem natjecanju srušeno je ukupno pet rekorda mitinga, Andrea Ivančević postavila je hrvatski rekord na 100 metara prepone, dok je ponovno briljirala Sandra Perković, koja je potvrdila kako je naša Kraljica diska. Slavila je hicem 67.60 metara i tako potvrdila kako nema pravu konkurenciju i kako je nedavni poraz u finalu Dijamantne lige u Bruxellesu bio samo loš dan.

Podijeli