Novosti Sport Događanja

[VIDEO] Gorica namučila Cibonu: Nadam se da će svi pogledati ovu utakmicu i da će vidjeti što su radili

19.03.2022. / Damir Žbulj

Košarkaši Gorice pružili su odličan otpor Ciboni u Draženovom domu, ali na kraju nisu uspjeli iznenaditi favoriziranog suparnika, ovosezonskog osvajača Kupa Kreše Ćosića i glavnog kandidata za naslov prvaka Hrvatske.

Bikovi su prvu dionicu bili sjajni te su na prvi predah otišli s vodstvom 24:27, ali je domaći do poluvremena uspio okrenuti rezultat u svoju korist i doći do minimalne prednosti.

Sredinom treće dionice Vukovi odlaze i na dese koševa viška, ali gorički košarkaši do ulaska u zadnjih deset minuta u potpunosti uspijevaju uhvatiti priključak...

U četvrtoj četvrtini imali su borbeni Goričani, ubačajima Kapuste i Batura, čak i minimalno vodstvo (61:62), a pet minuta prije kraja na semaforu je tek 63:62 za Cibose. Međutim, više koncentracije u završnici imaju Vukovi. Kapustina trica i polaganje Uljarevića dovode Goricu na samo tri poena minusa, 50 sekundi prije kraja, no, domaći su se uspjeli othrvati posljednjem naletu i pritisku te su na kraju slavili sa 74:69.



"Mislim da svi trebamo pogledati ovu utakmicu, da svatko vidi svoje greške. Naravno, čestitke treneru Okornu i Ciboni, apsolutno zasluženo, ali ponavljam, nadam se da će apsolutno svi pogledati ovu utakmicu i da će vidjeti što su radili," ljutit je bio trener Gorice.

Bikove su predvodili Kalajžić i Uljarević, a dvoznamenkasti učinak imao je i Dino Cinac. Luka tomas nije se proslavio na debiju u goričkom dresu, a domaći su uspjeli i ograničiti napadački učinak kapetana Kapuste.

Prvo ime Cibone bio je centar Danko Branković, koji je ubacio 17 poena, uz tek jedan promašaj iz igre (7/8), a dodao je i sedam skokova, dvije ukradene lopte i tri blokade.

U drugom kolu Lige za prvaka Gorica dočekuje Split.

 

 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

 

 

 

(Foto: HKS, Marin Sušić)

Podijeli