Novosti Sport Događanja

[VIDEO] Gorica namučila 'umorni' PPD Zagreb: Ćavar i Kraljević u završnici prelomili zanimljiv dvoboj u Kutiji

19.02.2023. / Damir Žbulj

Rukometaši Gorice namučili su PPD Zagreb u drugom kolu ovosezonske Lige za prvaka, no, ishod na kraju bio je očekivan...

Zagrebaši su proteklih nekoliko dana proveli na putu, zbog problema u europskom zračnom prometu teškom mukom stigli su u Portugal, ali dvoboj Lige prvaka ovog tjedna nisu odigrali. Osjetio se umor u njihovoj izvedbi, no, hrvatski prvak je protiv Gorice ipak opravdao ulogu favorita.

Sjajno je Gorica odigrala prvo poluvrijeme, na otvaranju dvoboja postigla je ekipa Andrije Nikolića šest golova u nizu (2:6), a u finišu prvog dijela imala je i dalje četiri pogotka prednosti (7:11). Međutim, domaćin se tada probudio i na predah ipak otišao bez zaostatka (11:11).

Nisu Goričani niti u nastavku posustali, prijetili su, sredinom drugo dijela bili su na samo jedan gol minusa, sedam minuta prije kraja bilo je tek 21:19 za momčad Slavka Goluže...

Ipak, Paolo Kraljević i Davor Ćavar, bivši rukometaši Gorice, prelomili su ovaj dvoboj pa je na kraju rezultat na semaforu bio 25:21.

Matej Mandić briljirao je među vratnicama 'Plinara' s 14 obrana, dok je Ivan Čupić zabio šest pogodaka.

Ćavar i Kraljević su susret završili s tri zgoditka, a toliko je zabio i još jedan bivši igrač Gorice, Luka Lovre Klarica. Zvonimir Srna, koji je također jedno kratko vrijeme nosio gorički dres, promašio je sva tri svoja pokušaja.

Kod Gorice se istaknuo Tomislav Sladoljev s devet obrana, Mislav Turčić zaustavio je dvije lopte, od čega jedan sedmerac. Filip Goričanec i Juro Čakarić postigli svaki po pet pogodaka, četiri su dodali Jakov Dujić i Adam Šalić, koji nije imao promašaja, a u listu strijelaca upisali su se još i Niko Franković i Tin Tomljanović, no, obojica uz poprilično slabu realizaciju.

Gorica u idućem kolu na svom terenu dočekuje našički Nexe i bit će to prilika da svi turopoljski ljubitelji rukometa u Gradskoj sportskoj dvorani uživaju u spektaklu protiv hrvatskog viceprvaka i ekipe koja naš rukomet sjajno predstavlja u EHF Europskoj ligi.

PAKET24 PREMIJR LIGA, LIGA ZA PRVAKA
1. PPD Zagreb 2 2 0 0 67:44 4
2. Nexe 2 2 0 0 61:40 4
3. Sesvete 1 1 0 0 30:23 2
4. Poreč 1 0 0 1 23:26 0
5. HRK Gorica 2 0 0 2 44:55 0
6. Dubrava 2 0 0 2 40:77

 

 

 

 

 

 

 

Podijeli