Novosti Sport Događanja

[VIDEO] Hajduk izvukao bod pod goričkim reflektorima

04.11.2018. / Damir Žbulj

Cijelo drugo poluvrijeme s igračem više nije bilo dovoljno Hajduku da dođe do pobjede u Velikoj Gorici, u povijesnom dvoboju odigranom pod reflektorima Gradskog stadiona, pred gotovo četiri tisuće navijača.

Gorica je imala prednost na semaforu od 14. minute, nakon fenomenalnog prodora i egzekucije nezadrživog Atiemwena, ali je Jairo u 32. minuti zabio za konačnih 1:1.

 

Igor Čagalj je dvije minute prije poluvremena neoprezno zaradio izravni crveni karton, ali borbena ekipa Gorice nije dozvolila gostima da do kraja susreta ozbiljnije zaprijete Kahlini.

Trener Jakirović nije u ovom dvoboju mogao računati na 'kartonirane' Lovrića, Maloču i Špičića, ali je ponovno pronašao rješenje za početnu postavu.

Žutić je zaigrao u posljednjoj liniji, ispred Kahline su bili još Muhammed Musa, kapetan Čagalj i Jovičić. Čabraja je ponovno dobio priliku, uz Marinu, Suka i Dvornekovića i Atiemwena, dok je u vrhu napada, nakon odrađene kazne, opet bio Poljak Zwolinski.

O šestom prvenstvenom pogotku Nigerijca Atiemwena još će se pričati, prvo je prodao 'tunel' Stanku Juriću pa iskoristio neodlučnost i pogrešku Ismajlija da bi u finišu akcije odjurio prema Blaževiću i sjajno pogodio mrežu Splićana.

Gol gostiju došao je nakon ubačaja 18-godišnjeg Domagoja Bradarića i nebeskog skok Brazilca Jaira, koji je nadvisio Musu i svladao Kahlinu.

Na poluvremenu je Jakirović ubacio stopera Oboabonu umjesto Žutića i Čabraju povukao na beka, što se pokazalo dobrim potezom, 15-ak minuta prije kraja je Dvornekovića zamijenio Mchedlishvili, dok je u sudačkoj nadoknadi priliku dobio i Dinko Matošević

"Igrali smo 55 minuta s igračem manje i ovaj bod je za nas kao pobjeda. Dečki su se borili do kraja, mislim da smo zaslužili taj bod. Nakon crvenog kartona ne sjećam se da je Hajduk stvorio ijednu priliku. Bila su to samo neka besciljna nabacivanja. Vrebali smo svoju priliku iz kontranapada, ali moji igrači su se ipak previše trošili u obrani. Nema lakših utakmica za nas, moramo se dobro odmoriti i pripremiti za Rudeš kao da igramo s Dinamom i tako ćemo se maksimalno fokusirati," poručio je nakon dvoboja strateg Gorice. 

Nažalost, istočna tribina ostala je prazna. navijači Hajduka dobili su prema propisima 200 karata, ali ih je na stadion htjelo više od 400. Torcida se još jednom odlučila na bojkot. Na kraju, niti je Hajduk imao podršku svojih najvatrenijih navijača, niti su svi ljubitelji Gorice i nogometa mogli kupiti karte za Istok. 

"Ne možemo biti zadovoljni bodom. Utakmica je bila onakva kakvu smo i očekivali. Gorica je jedna dobra ekipa, koja je dobila i Rijeku i Osijek, a dobili su i nas na Poljudu. Puno bolje smo igrali dok nismo imali igrača više, bili smo konkretniji i opasniji. Puno smo i mijenjali sastav, ali mi smo Hajduk i Hajduk ovakve utakmice mora pobjeđivati," smatra trener Hajduka, koji još jednom nije propustio priliku i požalio se na suđenje...

"Mislim da smo oštećen i za jedan penal, ali to je već uobičajeno kad je Hajduk u pitanju. Sudi se protiv nas, ali ne volim plakati, ne volim 'kmečat'...

"Mislim kako je bilo vidljivo da je bio čisti jedanaesterac za nas."

Emotivno je bilo i prije početka utakmice, dirljivom porukom Gorica se oprostila od legende turopoljskog nogometa Silvija Kranjca - Šime. Ispraćaj će biti u ponedjeljak 5. svibnja u 15 sati na groblju u Vukovini.

U drugom nedjeljno dvoboju Dinamo je slavio u Osijeku s 2:0  i Gorica je ovim remijem stigla na samo bod zaostatka od treće pozicije. 

HT Prva liga:
1. Dinamo Zagreb 13 10 3 0 27:8 33
2. Lokomotiva Zagreb 13 9 1 3 27:9 28
3. Osijek 13 7 3 3 25:13 24
4. HNK Gorica 13 7 2 4 19:15 23
5. Rijeka 12 4 6 2 18:13 18
6. Hajduk Split 13 2 7 4 15:20 13
7. Slaven Belupo 12 2 6 4 15:19 12
8. Inter Zaprešić 12 3 1 8 17:30 10
9. Istra 1961 13 2 3 8 15:28 9
10. Rudeš 12 0 2 10 7:30 2

 

 

 

 

Podijeli