Novosti Sport Događanja

[VIDEO] Još jedan potop Gorice, Banić 'polomio' Đekića: Teško je pobijediti kad ne zabijete svoje šanse

04.05.2024. / Damir Žbulj

Nakon poraza od Dinama, Rijeke i Osijeka, nogometaši Gorice nisu se proslavili niti na gostovanju u Koprivnici. Rajko Vidović upisao je četvrti uzastopni poraz, a Slaven Belupo je na kraju bio izuzetno siguran te je slavio s uvjerljivih 4:1.

Utakmicu u Koprivnici obilježila je i stravična ozljeda koji je pretrpio mladi Đuro-Giulio Đekić. Na njega je nesmotreno naletio vratar Banić te ga je poslao u bolnicu. Mladi srpski reprezentativac je ostao nepomično ležati na tlu, svi igrači na travnjaku su bili potreseni, čekala se dugo i intervencija Hitne pomoći, a na kraju je Đekić na nosilima odvezen s terena.

 

Prema posljednjim informacijama iz kluba stanje mu je stabilno, u nedjelju ga u KB Dubrava čeka operacija, a utvrđen mu je višestruki prijelom facijalne kosti, prijelom arkade i potres mozga.

Gorica je u prvom dijelu stvorila nekoliko solidnih prigoda, ali je tek Nikola Vujnović u 41. minuti uspio svladati domaćeg čuvara mreže Sušaka, nakon proigravanja Mrzljaka.

No, Farmaceuti su se ekspresno vratili u utakmicu, samo dvije minute kasnije. Štrkalj je bio asistent, a fantastično je poentirao Benedikt Mioč.

U sedam minuta sudačke nadoknade prvog dijela, nakon potresnih scena s Đekićem, imala je Gorica još nekoliko opasnih situacija i kada to nije realizirano bilo je jasno što se sprema u nastavku.

Utakmicu je prelomio pogodak Slavena iz 69. minute, nakon što je Maloča prvo spasio goste, ali u nastavku akcije, poslije udarca iz kuta, Agbekpornu pogađa okvir gola, a Tomislav Božić ipak odbijenu loptu posprema u mrežu.

Sve je bilo gotovo kada je sudac Lovrić, na intervenciju iz VAR sobe i dugotrajnog vijećanja, odlučio pokazati na bijelu točku za domaćina, desetak minuta prije kraja susreta. Mioč je bio siguran realizator i tada je bilo jasno kako bodovi ostaju u Koprivnici.

Iako, mogao je Ante Matej Jurić nekoliko minuta kasnije vratiti neizvjesnost u ovaj dvoboj, no, ponovno je vratar Sušak bio uspješniji.

Točku na i stavio je mladi Patrik Marić u petoj minuti sudačke nadoknade, koji će dugo pamtiti ovu utakmicu, jer bio mu je ovo prvoligaški prvijenac za Slaven Belupo.


"Dogodila se ta nesretna situacija u 20. minuti i ozljeda mladog Đekića...."

"Mislim da smo dobro ušli u utakmicu i da smo imali dobar rezultat. Poveli smo, ali se Slaven Belupo brzo vratio, nakon naše dekoncentracije. Imali smo sve pod kontrolom do te 60. minute, ali nas je taj drugi gol presjekao. Oni su iskoristili svaku svoju šansu, za razliku od nas. U prvom poluvremenu smo trebali zabit dva, tri gola i trebali smo riješiti utakmicu. Mogu samo čestitati domaćinu na pobjedi," komentirao je novi poraz trener Vidović pa dodao:

"Znali smo da teško možemo iznenaditi ove tri momčadi iz vrha ljestvice, to nije bilo realno. Ovo su utakmice gdje se nije smjelo izgubiti, pogotovo kad smo imali sve pod kontrolom. Teško je, kad ne zabijete šanse, da ćete pobijediti. Napravili smo pet, šest dobrih situacija, nismo poentirali, a Belupo je svaku svoju priliku zabio..."

U petak na Gradski stadion stiže Rudeš, a do kraja sezone turopoljski prvoligaš mora još na gostovanje kod Hajduka, dok će se od ove turbulentne sezone oprostiti domaćim susretom s Istrom 1961.

"Ostaje nam puno raditi i napraviti sve da dobijemo Rudeš. Bit će i to teško, ako ne zabijamo. Pozitivno je da stvaramo šanse, ali moramo to pretvarati u golove..."

"Bilo je slično i u utakmicama s Dinamo i Rijekom, pa i s Osijekom. Definitivno imamo problem s realizacijom, jer sve bi otišlo u drugom smjeru da smo mi u prvom poluvremenu zabili iz tih šansi. Moramo nastaviti raditi pa ćemo vidjeti u kojem smjeru će to ići," iskreno je za kraj poručio Vidović.

Gorica je sada pala na osmu poziciju s tek dva boda više pretposljednjeg Slaven Belupa.

 

Standings provided by Sofascore

 

 

(Foto: Damir Spehar/PIXSELL)

Podijeli