Novosti Sport Događanja

[VIDEO] Klafurić osvojio Kup Poljske!

02.05.2018. / Damir Žbulj

Velikogorički nogometni stručnjak Dean Klafurić osvojio je na klupi Legije iz Varšave svoj prvi veliki trofej!

Klaf je prije nešto više od dva tjedna dobio veliku priliku kao glavni trener poljskog velikana i u kratkom vremenu uspio je vratiti lidersku poziciju u domaćem prvenstvu, izboriti finale Kupa i na kraju slaviti prvi pehar!

Vjerujemo kako sigurno nije i posljednji...

U završnom dvoboju Legia je do dva pogotka prednosti protiv prvoligaša Arke stigla do 29. minute, a za prvi gol asistirao je bivši kapetan Dinama Domagoj Antolić.

Arka Gdynia je posljednjih 20-ak minuta igrala s igračem manje, a tek je u osmoj minuti sudačke nadoknade stigla do počasnog zgoditka, za konačnih 2:1.

 

Antolić je odigrao cijeli dvoboj, dok je Eduardo da Silva ušao u igru u samoj završnici.

Legija je 19. put osvojila poljski Kup, što je tamošnji rekord.

"Zaslužili smo ovu pobjedu, a ovo je tek prvi korak prema duploj kruni. Imamo puno razloga za slavlje. Hvala svim navijačima na sjajnoj podršci i vjerujemo kako će tako biti i do kraja prvenstva. Bio je ovo praznik nogometa. Imali smo puno više prilika i zasluženo smo slavili. Kup je nepredvidivo natjecanje i svatko je mogao doći do finala. Ipak, mi jednostavno imamo bolje igrače od Arke," rekao je Klafurić nakon podizanja trofeja.

"Neće biti slavlja nakon ove pobjede, jer u nedjelju nas čeka novo finale. Koncentriramo se sada na bitku za naslov prvaka," dodao je.

Na ljestvici poljskog prvenstva Legia ima dva boda viška ispred Lecha Nenada Bjelice, četiri kola prije kraja natjecanja.

(Foto: legia.com)

Podijeli