Novosti Sport Događanja

[VIDEO] Maskirani heroj: Spektakularan 'projektil' Budimira za novo slavlje Osasune

05.03.2024. / Damir Žbulj

Fantastičnu golgetersku formu nastavio je naš Ante Budimir i u 27. kolu španjolske Primere, u domaćem dvoboju Osasune i Alavesa! Ante je bio strijelac pobjedničkog pogotka u minimalnom 1:0 [VIDEO] slavlju svoje ekipe...

Iako će zbog ozljede sinusa neko vrijeme morati igrati s maskom na licu, Budimir je 15-ak minuta prije ispalio 'projektil' s ruba kaznenog prostora i vrhunski pogodio suparničku mrežu!

Bio mu je to 14. prvenstveni gol sezone, a time je postao prvi igrač Osasune koji je dosegnuo tu brojku nakon sezone 2000./01.! U La Ligi toliko imaju imaju još i Morata i Dovbyk,  Mayoral je zabio jedan više, a Bellingham je na vrhu ostao na 16 zgoditaka. 

Pokazao je Ante da nije samo majstor kaznenog prostora, nego da može fenomenalno zabiti i iz daljine.


Nakon što je lani zanio ključan gol za plasman Hrvatske na Europsko prvenstvo, Budimir će biti glavna napadačka opcija Vatrenih, kako u nadolazećim pripremnim utakmicama, tako i na Euru, koje Dalićevi izabranici otvaraju 15. lipnja u Berlinu protiv Španjolske.


Osasuna je trenutno na desetoj poziciji, samo šest bodova iza pozicije koja ju iduće sezone ponovno vodi u Europu. U idućem kolu Budimira i njegove suigrače čeka gostovanje kod drugoplasirane Girone, a onda i domaći okršaj s vodećim Realom. 

Standings provided by Sofascore

Podijeli