Novosti Sport Događanja

[VIDEO] Miya upisao prvijenac, Jakirović očekuje stabilnu sezonu

18.07.2018. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice ostvarili su minimalnu 1:0 pripremnu pobjedu nad rumunjskim drugoligašem Petrolulom Ploiesti.

Čovjek odluke bio je novopridošli ofenzivac iz Ugande, Farouk Miya, koji je nakon pola sata igre efektno iskoristio sjajno proigravanje, poslije osvojene lopte na sredini terena.

U početnoj postavi trenera Jakirovića bili su vratar Kahlina, kapetan Čagalj, Mchedlishvili, Čabraja, Maloča, koji je i službeno iz Sesveta prešao u Goricu te Jovičić, Lovrić, Atiemwen, Maslowski, Dabro i Miya. U nastavku su priliku dobili vratar Debijađi, Krešimir Krizmanić, Matošević, Špičić, Ljubisavljević, Žutić, Zenko, Šroler, Marina, Zwolinski i Dvorneković.

"Osim GNK Dinamo, nitko se nije nešto spektakularno pojačao. Velika je prednost što je ostala baza igrača koji su ušli u 1. HNL, jer oni su već uigrani. Doveli smo Lovrića, Maloču, Dabru, Jovičića i Miyu i od njih očekujem da podignu kvalitetu naše igre. Pregovaramo još s petoricom i nadamo se njihovom skorom dolasku. Želim napomenuti da ne dovodimo igrače 'reda radi', nego samo one koji će donijeti kvalitetu više našoj momčadi. Liga je jako duga, maratonska, jer igramo 36 kola, četiri puta svatko sa svakim. Očekujem stabilnu sezonu u kojoj ćemo prezentirati dobar nogomet," poručio je za službenu stranicu strateg Jakirović.

Idući dvoboj Goričani imaju u subotu od 18.30 sati, na svom terenu protiv katarskog Umm Salala.

(Foto: FC Petrolul Ploiesti)

Podijeli