Novosti Sport Događanja

[VIDEO] Razočaravajući poraz u posljednjim sekundama

11.08.2018. / Damir Žbulj

U trećem kolu HT Prve lige nogometaši Gorice poraženi su na domaćem travnjaku od Intera iz Zaprešića s 2:3 (1:1), pogotkom doslovno u posljednjim sekundama dvoboja...

Pogreška i dekoncentracija u obrani domaćih omogućili su Ivanu Mamutu da iz neposredne blizine matira danas sjajnog Kahlinu.

Pred gotovo 1800 gledatelja na tribinama Gradskog stadiona utakmica nije mogla bolje početi. Marina je sjajnom dubinskom loptom uposlio Atiemwena, koji se sjurio prema vratima Intera i iz trka, silovito i uz malu pomoć vratnice, probio prvi kut Kelave.

Već u 15. minuti mogla je Gorica imati i dva pogotka prednosti, prvo je Zwolinski atraktivnim škaricama loptu poslao malo pored gola, da bi već u idućoj minuti, nakon akcije Miye i Atiemwena, Poljak bio sam ispred Kelave, koji ipak vrhunskom intervencijom spašava goste iz Zaprešića.

Jakirović je imao problema u sastavljanju početnih 11. Dvorneković je zbog zdravstvenih problema, dan prije utakmice, završio na infuziji i strateg Gorice nije želio riskirati. Maloča, Marina i Atiemwen bili su u vezi, Miya i Lovrić na krilima, a Zwolinski u vrhu napada. Mchedlishvili se vratio na poziciju desnog beka, Špičić je bio lijevo, kapetan Čagalj i Jovičić stoperi, a već spomenuti Kahlina među vratnicama.

Inter je do izjednačenja stigao u samoj završnici prvog dijela, praktički 'iz ničega'. Crnogorac Burzanović je primirio jednu loptu na rubu kaznenog prostora, na desnoj strani. Jovičić je startao i naivno skrivio kazneni udarac. Siguran realizator bio je Komnen Andrić.

Početkom nastavka Gorica je ponovno stigla do prednosti. Ugandac Miya je iskoristio veliku grešku obrane Intera i efektno poentirao za 2:1.

Gosti su nakon toga ipak živnuli, vrhunski je Kahlina u narednim minutama obranio dva pokušaja Žutih, čuvao vodstvo Goričana, no, u završnici dvoboja ponovno je bio nemoćan.

Jakirović je u posljednjih pola sata probao s debitantima Dabrom, Čabrajom, desetak minuta prije kraja ušao je i mladi Zenko, ali nije to u konačnici donijelo prevagu velikogoričkom prvoligašu.

Karlo Muhar, koji je ponikao u nogometnoj školi K7 u Velikoj Mlaki i kojeg je Toplak uveo s klupe, kažnjava pogrešku Marine i s nekoliko metara pronalazi put do mreže, dok je u posljednjoj minuti sudačke nadoknade, Mamut zabio za veliko slavlje Zaprešićana, nakon čega je sudac Fran Jović brzinski svirao kraj.

Još dugo nakon utakmice odzvanjala je pjesma iz svlačionice Intera, nakon uvodna dva poraza žestoko su se proslavila velikogorička tri boda protiv novog prvoligaša, velikim preokretom u finišu dvoboja.

U četvrtom kolu Gorica u nedjelju 19. kolovoza gostuje na Poljudu kod Hajduka, s jednim osvojenim bodom na kontu, iako ih je moglo biti puno više.

HT Prva liga, 3. kolo:
HNK GORICA - NK INTER ZAPREŠIĆ 2:3 (1:1)
Gledatelja - 1721
STRIJELCI - 1:0 Atiemwen 5',  2:1 Miya  47'  / 1:1 Andrić 41' (11m), 2:2 Muhar 83', 2:3 Mamut 90'+3

HNK GORICA: Kristijan Kahlina, Aleksandar Jovičić, Igor Čagalj, Lukasz Piotr Zwolinski (Zenko od 80. min), Martin Maloča, Believe Atiemwen Iyayi, Faruku Miya (Dabro od 72. min), Mario Marina, Matija Špičić, Kristijan Lovrić (Čabraja od 64. min). Trener - Sergej Jakirović (Marko Veriga, David Aršakjan, Nemanja Ljubisavljević, Damir Žutić).

NK INTER ZAPREŠIĆ: Ivan Kelava, Igor Postonjski, Marko Burzanović (Mamut od 80.min), Komnen Andrić, Milan Ćulum (Muhar od 63.min), Herdi Prenga, Andrej Šimunec, Antonio Bosec, Nikola Rak, Matej Vuk (Vukčević od 61 .min), Tomislav Valentić. Trener - Samir Toplak ( Mladen Matković, Jasmin Čeliković, Ajayi Goodness Ohiremen, Tomislav Haramustek)

Žuti kartoni: Čagalj, Mchedlishvili, Marina, Špičić / Postonjski, Valentić, Mamut

HT Prva liga:
1. Lokomotiva Zagreb 3 2 1 0 6:1 7
2. Dinamo Zagreb 3 2 1 0 6:2 7
3. Rijeka 2 2 0 0 6:0 6
4. Osijek 2 2 0 0 7:3 6
5. Inter Zaprešić 3 1 0 2 3:10 3
6. Slaven Belupo 3 0 2 1 5:6 2
7. Rudeš 3 0 1 2 3:5 1
8. HNK Gorica 3 0 1 2 5:8 1
9. Hajduk Split 2 0 1 1 2:5 1
10. Istra 1961 2 0 1 1 1:4 1

 

Podijeli