Novosti Sport Događanja

[VIDEO] Sad je na redu Cibona!

16.11.2019. / Damir Žbulj

Košarkaši Gorice uspjeli su po prvi puta u premijerligaškom društvu slaviti na gostovanju u Mavrincima kod Škrljeva.

Ekipa Josipa Sesara svladala je neugodnog domaćina s uvjerljivih 91:72 te je tako stigla i do sedme uzastopne ovosezonske pobjede, čime je zadržala korak s vodećom Cibonom prije velikog okršaja u idućem kolu na parketu Gradske sportske dvorane.

Škrljevo je bolje otvorilo dvoboj, ali je gorica do finiša prve dionice uspjela uhvatiti ritam, doći do izjednačenja i prednosti, koju su Goričani zadržali i do poluvremena.

U nastavku puno bolja igra Sesarovih košarkaša, proradio je i šut i brzo je razlika na semaforu i dvoznamenkasta. Domaćin je priprijetio krajem treće četvrtine, no, bezuspješno. U posljednjih deset minuta Goričani su u potpunosti slomili otpor suparnika, za novo veliko slavlje.

U izostanku Kapuste briljirao je Mislav Brzoja s 26 poena uz visok postotak šuta (9/13), dok je Ante Mašić dodao 15 poena, a Ivan Vučić je dodao 13 koševa.

Veliki košarkaški spektakl očekuje nas u petak 22. studenog od 17 sati, kad u Veliku Goricu stiže zagrebačka Cibona, jedina neporažena ekipa ove sezone u HT Premijer ligi. Gorica ima tek jedan izgubljeni dvoboj, na otvaranju prvenstva u Splitu. i bit će to veliki okršaj za llidersku poziciju na ljestvici! 

Podijeli