Novosti Sport Događanja

[VIDEO] Slatka osveta Analitičarima za povijesni plasman na završnicu Kupa Kreše Ćosića

12.01.2019. / Damir Žbulj

Još jedan fenomenalni rezultat ostvarili su košarkaši Gorice pod vodstvom Josipa Sesara! Povijesni je to uspjeh naših košarkaša, koji će tako igrati na završnom Final 8 turniru Hrvatskog košarkaškog kupa Krešimir Ćosić!

-->> [LIVESTREAM] Goričani u Draženovom domu igraju za plasman na Final 8 Kupa Kreše Ćosića

U Draženovom domu Goričani su nadigrali Hermes Analiticu s 89:73 (23:12, 21:24, 23:14, 22:23) te su tako na najbolji mogući način uzvratili premijerligaškom rivalu za prvenstveni poraz u prosincu u Gradskoj dvorani.

Gorica je odlično otvorila dvoboj i u završnici prve dionice na semaforu imala već i 15 poena viška (23:8). Ipak, domaći ubrzo hvataju dobar ritam te iz minute u minutu smanjuju zaostatak. U posljednjoj minuti prvog poluvremena samo je 36:38, ali prvo tricu ubacuje Marko Petrović, a nakon promašaja Analitičara i skoka Bakovića precizan je praktički sa zvukom sirene Ante Mašić pa Gorica zasluženo na predah odlazi s 44:36.

Samo su uvodne minute nastavka donijele domaćim košarkašima kakvu.takvu nadu u pozitivan ishod. Sve nakon toga bila je jednosmjerna ulica prema slavlju Goričana. Predvodili su Petrović i Mašić, priključili su se Kapusta i Prgomet i u finišu treće dionice gotovo je 20 poena viška.

U posljednjih deset minuta Sesarova momčad nije dozvolila nikakvo iznenađenje i bilo kakvu nadu suparniku te je rutinski privela dvoboj kraju, za veliko slavlje i potvrdu kvalitete KK Gorica.

Marko Petrović je odigrao fantastičnu utakmicu sa 16 ubačenih poena (3/4 za 2p i 3/4 za 3p), uz četiri skoka i tri asistencije. Borna Kapusta je dodao 14 koševa i pet asistencija, dok je 14 poena ubacio i Ivan Majcunić. Marko Baković je upisao devet poena i deset skokova, dok je Mašić na kraju postigao 12 poena.

Završni turnir najboljih osam ekipa Kupa Kreše Ćosića igrat će se od 13. do 16. veljače, domaćin još uvijek nije poznat, a Gorici će protivnik biti KK Split, koji je bio bolji od Dubrovnika.

Splićane je Gorica ove sezone već jednom svladala, u prvenstvu na domaćem terenu.

 

 

Podijeli