Novosti Sport Događanja

[VIDEO] Turopoljski top iz Okuja i Vatreni u polufinalu!

08.07.2018. / Damir Žbulj

Hrvatska nogometna reprezentacija izborila je polufinale Svjetskog prvenstva nakon što je boljim izvođenjem jedanaesteraca eliminirala domaćina Rusiju! Poslije regularnih 90 minuta rezultat je bio poravnat na 1:1, nakon produžetaka je na semaforu bilo 2:2, dok su junaci raspucavanja ponovno bili Danijel Subašić, Ivan Rakitić i kapetan Luka Modrić te Domagoj Vida i naš 'Turopoljski top' iz Okuja, Marcelo Brozović!

Brozović je utakmicu počeo na klupi, izbornik Zlatko Dalić odlučio se hrvatski napad pojačati s Kramarićem i to mu se isplatilo u završnici prvog dijela.

"Ideja je bila krenuti napadački, uz visoki pritisak, no to nije bilo dobro u prvom dijelu. Previše smo preskakali igru, što nije naš stil, a ruski nas je pritisak gušio. To smo potom promijenili, vratili smo trećeg veznog igrača i tada preuzeli kontrolu. S druge strane, upravo je Kramarić postigao pogodak. Na kraju, mislim da smo zasluženo pobijedili," pojasnio je nakon utakmice Dalić.

Rusi su poveli sjajnim pogotkom Čeriševa na isteku prvih pola sata igre, ali je Hrvatska prije predaha uspjela izjednačiti. Sjajno je po lijevoj strani prošao Mandžukić, majstorski je u kaznenom prostoru pronašao Kramarića, koji glavom efektno poentira za izjednačenje.

Marcelo je na travnjak ušao u 63. minuti, umjesto Perišića, te je do kraja odigrao još jednu majstorsku utakmicu.

Bio je savršeno koncentriran i prilikom izvođenja udaraca s bijele točke, prvi je uzeo loptu i preuzeo odgovornost, sjajno pogodio i usmjerio Hrvatsku prema polufinalu u Moskvi.

Još u 101. minuti izgledalo je kako će Hrvatska i prije penala slaviti veliku pobjedu, Vida je ubačaj iz kuta Luke Modrića glavom pretvorio u pogodak, ali dramatičnu završnicu Rusima je osigurao Fernandes, pet minuta prije kraja.

Subašić je obranio udarac Smolova u prvoj seriji, dok je Fernandes na kraju bio tragičar, promašivši u trećoj seriji cijela vrata, što je na kraju Rakitiću i omogućilo da ponovno bude čovjek odluke.

"Odredili smo pucače unaprijed, jedino nam je nedostajao peti, ali Vida je rekao da će on pucati. Ostalo su bili vezni igrači, svi su podržavali jedni druge kroz dogovore i razgovore. Pokazali su karakter i svaka im čast. Sreća prati hrabre," dodao je izbornik.

Vatreni će se za najveći uspjeh u povijesti našeg nogometa boriti u srijedu 11. srpnja od 20 sati na stadionu Lužnjiki protiv Engleske.

Veliki rezultat proslavio se diljem Lijepe naše, ali i svijeta, gdje god ima Hrvata! Vatreno je bilo i u Velikoj Gorici, koja je još jednom pokazala veliku ljubav prema našoj nogometnoj reprezentaciji...


FIFA SP 2018, četvrtfinale:
RUSIJA - HRVATSKA 5:6 (2:2, 1:1, 1:1 - 11m)
Stadion Fišt, Soči.

Strijelci: 1:0 - Čerišev (31'), 1:1 - Kramarić (39'), 1:2 - Vida (101'), 2:2 - Fernandes (115')

Jedanaesterci: Smolov - Subašić brani, 2:3 - Brozović, 3:3 - Dzagoev, Kovačić - Akinfejev brani, Fernandes - promašaj, 3:4 - Modrić, 4:4 - Ignjaševič, 4:5 - Vida, 5:5 - Kuzjajev, 5:6 - Rakitić.

Žuti kartoni: Lovren (35'), Strinić (38'), Vida (101'), Gazinskij (109'), Pivarić (114')

Rusija: Akinfejev, Fernandes, Kutjepov, Ignjaševič, Kudrijašev, Čerišev (67' Smolov), Kuzjajev, Zobnin, Golovin (102' Dzagoev), Samedov (54' Erohin), Dzjuba (79' Gazinskij). Izbornik: S. Čerčesov.

Hrvatska: Subašić, Strinić (74' Pivarić), Vida, Lovren, Vrsaljko (97' Ćorluka), Rakitić, Modrić, Perišić (63' Brozović), Kramarić (88' Kovačić), Rebić, Mandžukić. Izbornik: Z. Dalić.

 

 

Podijeli