Novosti Sport Događanja

[VIDEO] U dramatičnoj završnici košarkaši ostali bez bodova

09.12.2018. / Damir Žbulj

Izuzetno uzbudljivo bilo je u Gradskoj sportskoj dvorani u dvoboju devetog kola HT Premijer lige u kojem je Gorica dočekala Hermes Analiticu. Nažalost, na kraju su se radovali gosti. Minimalnu pobjedu za pola koša rezultatom 98:99 (24:25, 29:24, 23:25, 22:25) osigurao im je Roko Rogić, dalekometnom tricom preko ruke, nekoliko sekundi prije kraja susreta.

Imala je Gorica i priliku u posljednjem napadu, no, Marko Baković nije uspio ubaciti...

Utakmicu su ubilježile brojne pogođene trice na obje strane terena, Gorica ih je gađala 13/25, ali i izuzetno slab postotak slobodnih bacanja ekipe Josipa Sesara (15/30). S takvim učinkom pravo je čudo što je u završnici Gorica i imala priliku za slavlje.

Roko Rogić je na kraju na parketu proveo svih 40 minuta te je ubacio 24 poena, od čega pet trica iz osam pokušaja. Imao je i sedam skokova te osam asistencija pa je zasluženo ponio titulu igrača ovog zanimljivog okršaja. Pomogli su mu Hrvoje Garafolić s 22 te Ante Krapić s 21 poenom.

U redovima Gorice Ivan Vučić je prednjačio s 23 poena i pet skokova. Baković je na kraju brojao do 18, no, pamtit će 1/7 s linije slobodnih bacanja. Ante Mašić dodao je 15, Marin Zrnić 12, dok je Borna Kapusta zabio 11 koševa, uz čak 12 asistencija. No, i on je imao velikih problema sa 'slobodnjacima'(2/6), što je i presudilo neizvjesnu završnicu.

"Gledatelji su mogli uživati u velikom broju koševa. Tricu smo imali 50 posto i jedni i drugi. Međutim, mi smo na slobodnim bacanjima katastrofalno reagirali. To bi trebao biti najlakši šut na utakmici, a na tome smo zakazali. O drugim taktičkim ili tehničkim greškama bilo bi isprazno pričati. Sama činjenica da smo slobodna bacanja imali 50 posto govori da nismo bili pravi i da nismo bili u utakmici. Bez obzira na to što smo zabili 98 poena. Hermes je odigrao hrabro, znali smo što nas čeka. Sve smo probali, ali nažalost ta bacanja smo zakazali i tu smo izgubili utakmicu," rekao je trener Sesar poslije poraza.

Gorica je upisala šesti poraz sezone i ostala na pretposljednjem mjestu s tri pobjede, koliko imaju i Škrljevo i GKK Šibenik. Zadnji je Bosco s omjerom 1-7. U idućem kolu 17. prosinca Goričane očekuje gostovanje kod prvaka Hrvatske, Cedevite.

Podijeli