Novosti Sport Događanja

Vidović: Veselim se utakmici s Osijekom, vjerujem da ćemo biti uspješniji nego protiv Dinama ili Rijeke

28.04.2024. / Damir Žbulj

Nogometaše Gorice u nedjelju od 17 sati čeka još jedan prvenstveni izazov. Nakon poraza od Dinama i Rijeke idući je na redu domaći dvoboj s Osijekom, koji se s Lokomotivom bori za četvrto mjesto i izlazak u Europu.

Gorica je prošli tjedan 'skliznula' na sedmu poziciju, ali pozitivnim rezultatom protiv Osječana ove nedjelje ekipa pod vodstvom Rajka Vidovića ima priliku ponovno preskočiti Varaždin.

Neće biti lako, Vidović ne može računati na 'kartoniranog' Mitrovića, ozlijeđenog Krizmanića, dok Ndockyt i dalje nije spreman za povratak u akciju.

"Očekuje nas još jedna jako zahtjevna utakmica. Nakon Dinama i Rijeke, igramo s Osijekom. Ove zadnje utakmice pokazuju da je kolega Zekić to ipak dobro posložio. Dobili su Hajduka, Rudeš i Belupo, a u zadnjoj utakmici su do isključenja Bralića bili apsolutno bolja momčad..."

"Apsolutno bitna utakmica za nas, neće biti lagana, ali mene veseli kako smo izgledali zadnju utakmicu u Rijeci. Možda ne rezultatski, ali zadovoljan sam pristupom, voljom, željom i htijenjem. Nismo iskoristili te neke situacija i protiv Rijeke i protiv Dinama, nadam se da ćemo ovaj put poentirati Veselim se, očekujem dobru utakmicu i vjerujem da ćemo biti uspješniji nego u ove dvije prethodne utakmice," najavio je strateg turopoljskog prvoligaša pa dodao:

"Osijek je u borbi za četvrto mjesto, iako od početka ovog drugog dijela sezone nisu krenuli u onom smjeru u kojem su željeli. Zadnje četiri utakmice su odigrali jako korektno i mislim da će do kraja sezone trajati ta borba s Lokomotivom. Imamo mi svoju računicu, ne smijemo se nikoga plašiti i tko god da dolazi ja želim pobijediti..."

"Sve ćemo napraviti za jedan dobar rezultat!"

U problemima je i Osijek, trener Zekić neće imati na raspolaganju Kristijana Lovrića niti Slavka Bralića, igrače koji su i u našoj Gorici ostavili dobok trag. Lovrić na početku ove prvoligaške avanture, a Bralić prošle godine u onoj epskoj borbi za opstanak.

"Dobro poznajem kolegu Zekića i on je trener koji najviše mijenja sustave igre. Mi smo se dobro pripremili, analizirali i mi imamo isto svoje neki plan i nadam se da budemo odgovorili na sve što nam pripreme," zaključio je Vidović.

"Sve je stvar glave. Kad se netko bori za nešto, onda to mora i pokazati na terenu, posebno u odnosu na protivnika koji nema nikakvoga imperativa. Zašto bi nas nešto pritom sputavalo, ne smijemo si stvoriti pritisak nego iskazati veliki motiv. Imamo i dug sami prema sebi, klubu i navijačima. Jednostavno je nedopustivo da odigraš utakmicu, a da ne možeš poslije pogledati sam sebe i osobno si priznati da si dao sve od sebe," najavio je trener Zekić.

Dobar dio ove sezone Valentino Majstorović je propustio zbog ozljede, ali se nadamo kako će u ovoj završnici sezone ipak uhvatiti pravu formu: "Nijedna utakmica nije lagana, ali sve ovisi o našem pristupu. Ako budemo na pravoj razini mi svaku utakmicu možemo osvojiti bodove. Atmosfera u ekipi je dobra, radi se dobro i samo čekamo da počne. Upisali smo dva lošija rezultata, ali protiv dvije najbolje ekipe u Hrvatskoj. Osijek čekamo s optimizmom i idemo po te bodove!"

Nakon dvoboj s Osijekom Goricu čeka gostovanje u Koprivnici, domaći susret s Rudešom, utakmica s Hajdukom na Poljudu i na kraju sezone susret s Istrom 1961 na Gradskom stadionu.

 

Standings provided by Sofascore

Podijeli