Novosti Sport Događanja

Vinkovčani gostuju u Gradskoj dvorani

02.02.2020. / Damir Žbulj

Rukometaši Gorice odradili su siječanjske pripreme i s nestrpljenjem iščekuju početak nastavka sezone Paket 24 Premijer lige, gdje su nakon 12 odigranih kola uvjerljivo na prvom mjestu, s devet pobjeda, dva remija i tek jednim porazom.

Prvi suparnik, u nedjelju od 19 sati u Gradskoj sportskoj dvorani, bit će im vinkovačka Spačva, uz Dubravu, prvi pratitelj na ljestvici s pet osvojenih bodova manje.

Trener Andrija Nikolić na početku priprema nije imao na raspolaganju sve igrače. Stipe Purić, Paolo Kraljević, Rudolf Zvonimir Šafranko te Dominik Gal bili su na okupljanju mladih reprezentacija, dok su Davor Ćavar i Zvonimir Srna dio treninga odradili s PPD Zagrebom. Ipak, posljednjih desetak dana svi su na okupu. 

Cilj koji je prije početka sezone bio zacrtan, ulazak u Ligu za prvaka, gotovo je i matematički potvrđen, dok se paralelno i velika pažnja posvećuje razvoju mladih rukometaša koji su dio ekipe Gorice.

Od ozljede se oporavio vratar Ivan Vekić, koji bi trebao unijeti dodatnu sigurnost među vratnice, uz standardno sjajnog Sladoljeva i talentiranog Purića. Prinova je Marko Šehić, kružni napadač, koji će popuniti sastav nakon ozljede Antonija Ljubića.

Zanimljivo kako je Spačva protivnik Gorice i u susretu osmini finala Hrvatskog rukometnog kupa, u ožujku u Vinkovcima.

Do kraja prvog dijela prvenstvene sezone ostalo je još šest kola, a prvi korak prema Ligi za prvaka Goričani će pokušati napraviti u nedjelju od 19 sati u Gradskoj sportskoj dvorani, a derbi okršaj 13. kola bit će u izravnom prijenosu na PlanetSport televiziji.

U subotnjim susretima Dubrovnik je s 27:26 svladao Varaždin 1930, identičnim rezultatom Sesvete su bile bolje od Umaga, a Poreč je s 26:23 nadigrao Zamet. U nedjelju će još na teren Dubrava i Bjelovar.

Podijeli