Novosti Sport Događanja

Vito Hulina i Vita Kučan srebrni, Mia Čunčić brončana na prestižnom Grand Prix Croatia turniru u Samoboru, Karate klub Velika Gorica osvojio i deset medalja u Opatiji

22.03.2022. / Damir Žbulj

Na dva velika i jaka turnira u Hrvatskoj nastupili su i natjecatelji Karate kluba Velika Gorica, uz nove sjajne rezultate i brojne medalje oko vrata!

Na međunarodnom turniru u Opatiji, na kojem ukupno nastupilo gotovo 700 boraca iz 65 klubova iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Italije, sudjelovalo je i 16 predstavnika Karate kluba Velika Gorica u čak 19 kategorija.  

Osvojeno je ukupno deset medalja, od čega su tri bile zlatne, dvije srebrne i pet brončanih.

Najbolji su u konkurenciji 12 i 13 godina bili Matea Kordić (-49kg), Nikola Huzjak (-64kg) i Matej Čarakovac (-59kg).

Srebrne su bile Ema Jukić (-44kg) te kadetkinja Matea Kordić (-47kg), dok su brončani bili Petar Krešimir Krmpotić (-49kg), Andro Vuković (-59kg), Mara Gusić (-44kg) te kadeti Nikola Huzjak  i Noel Jeromić, obojica u kategoriji do 63 kilograma.

"Iako smo nastupili samo s mlađim uzrastima uspjeli smo u ukupnom poretku u borbama osvojiti visoko šesto mjesto među 58 klubova koji su bili u konkurenciji," javio nam je predsjednik kluba Ranko Živković.

Samobor je bio domaćin prestižnog Grand Prix Croatia turnira, koji je, uz Croatia Open, najjači karate turnir u Hrvatskoj, ali i u ovom dijelu Europe.

"Nastupilo je oko 1700 natjecateljica i natjecatelja iz 27 zemalja te je za mnoge reprezentacije ovaj turnir bio izborni za Europsko prvenstvo za kadete, juniore i U21 kategoriju, koje će se održati u Pragu u lipnju ove godine," dodao je Živković pa naglasio: "U tri dana koliko je trajao turnir, osvojili smo tri medalje i to u uzrastima mlađih kadetkinja i kadeta i učenica."

Vito Hulina (-44kg) i Vita Kučan (-49kg) su u mlađim kadetima postigli odličan rezultat osvojivši srebro, dok je Mia Čunčić u konkurenciji učenica -39kg osvojila broncu.

"Najviše bismo istaknuli Vita Hulinu, koji je u konkurenciji 40 natjecatelja prilično lagano došao do finala gdje u zadnjim sekundama borbe nažalost gubi od predstavnika Mađarske. Prva dva dana nastupili su naši kadeti, juniori i mlađi seniori, no, nažalost nitko od njih 11 nije zabilježio zapaženiji rezultat. Najbliže medalji bio je Luka Tačković koji nakon četiri borbe u kadetima -63kg gubi u repasažu za medalju. Većina naših boraca je još aktivna za mjesto u užem spisku reprezentacije, a prvenstvo Hrvatske u travnju će odrediti putnike na Europsko prvenstvo," pojasnio je predsjednik Živković pa naglasio za kraj:  

"Zadnjeg dana trebali smo nastupiti s deset natjecatelja, međutim,  zbog bolesti nastupilo je njih šestero. Neki naši aktualni prvaci Hrvatske nažalost nisu mogli nastupiti zbog bolesti, no bit će još puno prilika do kraja sezone."

Idući veliki izazov bit će prvenstvo Hrvatske, u subotu i nedjelju u Rijeci.

Raspored natjecanja je jako gust sve do kraja lipnja za sve uzrasne kategorije tako da će svaki vikend biti neki turnir, što u Hrvatskoj, što u inozemstvu.

Galerija slika

Vito Hulina i Vita Kučan srebrni, Mia Čunčić brončana na prestižnom Grand Prix Croatia turniru u Samoboru, Karate klub Velika Gorica osvojio i deset medalja u Opatiji Vito Hulina i Vita Kučan srebrni, Mia Čunčić brončana na prestižnom Grand Prix Croatia turniru u Samoboru, Karate klub Velika Gorica osvojio i deset medalja u Opatiji Vito Hulina i Vita Kučan srebrni, Mia Čunčić brončana na prestižnom Grand Prix Croatia turniru u Samoboru, Karate klub Velika Gorica osvojio i deset medalja u Opatiji

Podijeli